Elon Musk prezice când vom avea prima bază umană pe Marte

Elon Musk prezice când vom avea prima bază umană pe Marte

Elon Musk vrea ca omenirea să construiască o bază pe Marte, iar acest eveniment ar putea avea loc mai devreme decât ai crede.

Recent, Elon Musk a vorbit ceva mai în detaliu despre planurile companiei de a coloniza planeta Marte. Primii pași vor fi făcuți în 2022, când două rachete Big Falcon Rocket (BFR), fără echipaj, vor ajunge pe Planeta Roșie. În 2024, alte două rachete fără echipaj, dar și două cu oameni la bord, vor fi trimise pe Marte.

Flota de șase nave spațiale ar putea fi un punct de pornire pentru o colonie mai ambițioasă. Fiecare dintre aceste nave ar putea transporta 100 de tone de materiale, iar la început, ar servi și drept case pentru oameni. Aceștia ar trebui să extragă în jur de o tonă de gheață zilnic, pentru ca așezarea să devină autonomă.

Proiectul inițial va pune bazele unuia mult mai mare. Paul Wooster, inginer de dezvoltare la SpaceX, declara la începutul lui septembrie că ”ideea ar fi să ne extindem, să creștem într-o bază mare, nu ca în Antarctica; vrem să creăm un sat, poate un oraș apoi, iar de aici încolo am putea fonda și alte așezări.” Noile orașe ar trebui să ofere habitate, sere, dar și posibilitatea de efectuare a unor experimente care să ne răspundă la întrebările pe care încă le avem despre planetă.

Marte este abia începutul, sau cel puțin asta este dorința lui Musk. Acesta spune că Big Falcon Rocket ar trebui să fie, de fapt, un sistem de transport interplanetar, capabil să ajungă de pe Pământ în alte zone din sistemul solar, cu condiția să aibă ”stații de alimentare” pe drum.

Citește și:
Sursa: inverse.com
Etichete: