18 sept. 2018 | 08:42

Cine este primul om care va zbura în jurul Lunii cu SpaceX

ACTUALITATE
Cine este primul om care va zbura în jurul Lunii cu SpaceX

Elon Musk, CEO-ul SpaceX, a dezvăluit recent cine este astronautul care va zbura în jurul Lunii, cu ajutorul rachetei Big Falcon Rocket.

În urmă cu câteva zile, au apărut informații conform cărora SpaceX ar avea deja un client din sfera privată, interesat să zboare cu racheta BFR în spațiu, în jurul Lunii. Acum, avem și numele astronautului, care ar trebui să ajungă în spațiu în 2023, cel mai devreme. Și mai interesant este că acesta nu ar trebui să zboare singur.

Yusaku Maezawa, fondator al Zozotown, cel mai mare retailer online de haine din Japonia, este primul client privat care va călători cu Big Falcon Rocket. ”În sfârșit, vă pot spune că am ales să merg spre Lună! Aleg să călătoresc alături de artiști”, a declarat acesta, în cadrul unui eveniment SpaceX.

Maezawa, în vârstă de 42 de ani, are o avere de aproximativ 2,9 miliarde de dolari. Ca artist, vrea să-i ia și pe alți colegi de breaslă cu el, așa că a cumpărat toate locurile disponibile pentru prima călătorie.

Miliardarul va lua între șase și opt artiști alături de el, la bord. ”Îi voi ruga pe toți să creeze ceva după ce se întorc pe Pământ, iar aceste capodopere vor inspira visătorii din fiecare dintre noi”, a mai afirmat acesta. Maezawa nu a dat numele artiștilor, dar ar vrea să fie din diverse domenii, cum ar fi pictori, muzicieni, regizori și alții.

Musk spune că Maezawa este cel care a abordat SpaceX cu ideea acestui zbor. Miliardarul nu a dezvăluit cât a plătit pentru zbor, mai ales că a acoperit și ”biletele” artiștilor care îl vor însoți. Totuși, Musk a spus că avansul plătit e suficient de consistent încât să aibă un efect real asupra costului dezvoltării Big Falcon Rocket.

În total, costul rachetei ar trebui să fie de aproximativ 5 miliarde de dolari. E foarte probabil ca japonezul să plătească în total ceva mai mult de 250 de milioane de dolari.

SpaceX nu a decis încă ce tipuri de antrenament va face Maezawa pentru a se pregăti. Totuși, acesta a concluzionat: ”vom începe discuțiile și vom decide de acum încolo ce vom face”.