Digi Mobil și Orange îți oferă apeluri mai bune. Cum și de ce să profiți

Digi Mobil și Orange îți oferă apeluri mai bune. Cum și de ce să profiți
Sursa foto: Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

Apelul prin WiFi e viitorul mai bun al convorbirilor telefonice. Digi Mobil și Orange oferă deja opțiunea, așa că e cazul să afli mai multe despre cum funcționează.

Apelurile prin WiFi nu sunt chiar ceva nou. Sunt mai multe aplicații precum Facebook Messenger, WhatsApp, care au de mult timp disponibilă funcția de apelare prin WiFi care poate fi extrem de utilă când rămâi fără minute. Skype, cel puțin, e cea mai cunoscută aplicație care se folosește de comunicarea prin intermediul internetului.

Anumiți producători de telefoane au integrat chiar propriile aplicații prin care poți apela prin WiFi. Ne referim aici la FaceTime, de la Apple iOS și Duo de pe Android. Din fericire, poți profita și la operatori, cum ar fi Digi Mobil sau Orange. Vei mai întâlni tehnologia asta și sub denumirea VoWiFi.

Când companiile care oferă servicii mobile au văzut că clienții lor au găsit un înlocuitor pentru semnalul lor care variază, s-au gândit să facă un pas în față și să ofere și ei opțiunea de apelare prin WiFi.

Ce este, mai exact, apelul prin WiFi oferit de Digi Mobil și Orange

În anumite situații, lipsa de semnal în rețeaua operatorului, cum ar fi Digi Mobil sau Orange, nu înseamnă să fii izolat. Nu-ți trebuie decât o conexiune WiFi, care poate fi inclusiv cea pe care o ai acasă sau pe care o găsești prin restaurante, mall-uri și oriunde altundeva.

Este un apel ca oricare altul și te folosești tot de numărul de telefon. Nu e vorba de un apel prin Messanger, ci prin numărul de telefon.

De ce ai vrea să apelezi o persoană prin WiFi

Apelul prin WiFi este cea mai bună soluție (și singura), atunci când ești într-un loc unde n-ai semnal. Cu toții am ajuns în această situație. Se poate să fii undeva într-o zonă montană sau undeva unde semnalul e perturbat sau lipsește cu desăvârșire.

Dacă ai noroc să dai de un semnal WiFi în schimb, nu mai ai nicio problemă. Se poate să n-ai semnal la telefon, dar să ai în preajmă un loc public cu WiFi gratuit.

Orange și Digi Mobil, singurele care îți oferă serviciu de apelare WiFi

La noi, Orange și Digi Mobil sunt singurele companii de telefonie care au incluse servicii de apelare prin WiFi.

Orange îți explică pas cu pas ce trebuie să faci ca să iei legătura cu cei dragi și atunci când rămâi fără semnalul 4G, dar nu-i nimic complicat. Tot Orange îți pe site și o listă cu telefoanele  pe care e disponibilă această funcție.

[readmore]

Celălalt furnizor care oferă același beneficiu e Digi Mobil, care are disponibile serviciile Voce 4G și Voce WiFi.

Esențial e că, prin Voce WiFi, bazat pe tehnologia Voice over WiFi (VoWiFi), utilizatorii Digi Mobil sau Orange beneficiază de o acoperire mai bună de interior, în spații cu semnal redus sau chiar și fără semnal de rețea mobilă. În plus, calitatea apelului e mai bună și astfel de înțelegi mai ușor cu interlocutorul.