08 iun. 2018 | 19:15

Yahoo Messenger va fi închis. Cât mai poți folosi chatul adolescenței tale

ACTUALITATE
Yahoo Messenger va fi închis. Cât mai poți folosi chatul adolescenței tale

Yahoo Messenger a fost, într-o vreme, cel mai popular serviciu de chat în România. Nici global n-a stat prost. Din 2018 nu va mai fi în niciun fel.

Yahoo Messenger va fi închis la mijlocul lunii iulie. Partea de Yahoo care controla platforma face parte acum dintr-o companie nouă și acest serviciu nu mai avea niciun viitor.

„În prezent nu există niciun produs disponibil care să înlocuiască Yahoo Messenger”, a transmis compania. „Experimentăm în mod constant cu noi servicii și aplicații, dintre care una este o aplicație de mesagerie de grup doar pe invitație, numită Yahoo Squirrel (în prezent în versiune beta)”. Totuși, nu va fi nicidecum Messenger.

Squirrel este o aplicație de mesagerie pe grup Yahoo a început testarea în mai 2018. Compania susține că va mai experimenta cu alte soluții de chat care să fie o alternativă la cele disponibile.

Serviciul Yahoo Messenger va fi închis oficial pe 17 iulie. Contul tău, acel ID pe care l-ai distribuit tuturor colegilor și prietenilor, va mai fi activ pentru Mail și alte servicii Yahoo.

Ultima mare schimbare pentru Messenger a fost lansată în decembrie 2015. Atunci, sub comanda Marissei Mayer, Yahoo încă încerca să reziste ca o companie independentă. Ea a organizat reproiectarea serviciilor Yahoo, printre care și Messenger. Pe lângă un design modern, aplicația mai venea cu o funcționalitate: puteai să ștergi mesajele trimise.

Opțiunea, din ce în ce mai populară și mai cerută și pentru Facebook Messenger, promitea că mesajele dispar instant de pe dispozitivele tuturor celor care le-au primit anterior, indiferent de platformă. Nici asta n-a fost suficient ca Messenger să reziste.

De ce va fi închis Yahoo Messenger

Yahoo Messenger a fost lansat pe 9 martie 1998. A fost pe un val imens de popularitate în special în Europa. Deși Yahoo n-a mai vorbit de ceva ani despre numărul utilizatorilor activi, în 20 de ani estimarea este că a avut câteva sute de milioane de conturi.

Deși Yahoo, sau Oath, n-a furnizat o explicație clara despre închiderea platformei, realitatea oferă un argument puternic: nu poate concura. WhatsApp și Messenger, pe de o parte, Instagram și Snapchat, pe de alta, pe lângă concurenți ca WeChat din China, au făcut ca Yahoo Messenger să fie o soluție îmbătrânit, deloc cool și aproape inutilă (față de celelalte).

Mai mult, Yahoo n-a ținut pasul cu evoluția. A venit cu versiuni de Yahoo Messenger pentru diverse platforme prea târziu. Messenger de la Facebook deja câștiga teren atunci, iar WhatsApp deja era în ograda rețelei sociale și devenise înlocuitorul SMS-ului. Cu toate astea, Y!Mess rămâne o parte din istoria internetului.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele