05 mart. 2018 | 16:39

Dacia a anunțat ofertele pentru programul Rabla 2018

ACTUALITATE
Dacia a anunțat ofertele pentru programul Rabla 2018

Dacia a făcut publice vineri ofertele pentru românii ce plănuiesc să-și cumpere un automobil nou prin programul Rabla 2018. Cel mai accesibil model este Dacia Logan care are un preț de pornire de 6.480 euro (TVA inclus). Trebuie menționat faptul că toate modelele marca Dacia beneficiază de o garanție de 5 ani.

Pentru programul Rabla 2018, Dacia oferă Logan într-o serie limitată, cu un motor pe benzină de un litru, capabil să dezvolte 73 de cai putere. Modelul are un preț de pornire de 6.480 euro (TVA inclus). În versiunea standard Dacia Logan are aer condiționat, proiectoare, radio cu MP3, mufă de căști, USB, asistență la pornirea în pantă (hill start assist), închidere centralizată cu telecomandă pe cheie, dar și Bluetooth.

Modelul Dacia Sandero are un preț de pornire de 6.690 de euro (TVA inclus), în aceeași motorizare și aceleași dotări ca Dacia Logan. Este vorba despre motorul benzină de un litru, capabil să dezvolte 73 de cai putere.  Diferența dintre cele două se face doar când vine vorba despre aspectul exterior și interior.

Cel mai accesibil Sandero Stepway este modelul pe benzină 0.9 TCe, capabil să dezvolte 90 de CP. Prețul de pornire este de 9.380 euro (TVA inclus). Ca dotări, lui Sandero Stepway nu-i lipsește aerul condiționat, priza USB, Bluetooth, cruise control, senzorii de parcare spate, dar și sistemul de navigație și multimedia cu ecran de 7 inci.

Logan MCV plus este și el disponibil prin programul Rabla 2018. Versiunea de 1 litru pe benzină de 73 de CP are un preț de pornire de 7.450 de euro (TVA inclus). La capitolul opțiuni, doritorii pot beneficia de aer condiționat, proiectoare de ceață, radio MP3 cu comenzi pe volan, priză Jack, USB, închidere centralizată cu telecomandă pe cheie, asistență la pornirea în pantă (hill start assist) și Bluetooth.

Totodată, prețul noului Duster Essential prin programul Rabla 2018 pleacă de la 12.650 de euro (TVA inclus), acesta fiind și cel mai accesibil SUV nou de pe piața din România. Este vorba despre un model cu motorizare pe motorină 1,5 dCI, capabil să dezvolte 110 CP. Versiunea standard are următoarele dotări: 6 airbag-uri, limitator de viteză, senzor de lumină și directie asistată electrică.

Modelul Dacia Lodgy poate fi cumpărat prin programul Rabla 2018 cu un preț de bază de 11.550 de euro (TVA inclus). Constructorul francez oferă un motor diesel 1.5 dCI, capabil sa dezvolte 90 de CP. Printre opțiuni se numără ABS, ASR-ESP, asistență la pornirea în pantă, funcție eco-mode și alerta vizuală și sonoră pentru centura de siguranță.

Dacia Dokker Ambiance are un preț de pornire de 10.350 de euro (TVA inclus). Este vorba despre modelul 1.5 dCI 75 CP ce are următoarele opțiuni: bare de pavilion longitudinale, comandă reciclare aer, Gear Shift Indicator (GSI = indicator pentru schimbarea treptei de viteză) și închidere centralizată cu telecomandă pe cheie.

Modificări Rabla 2018

Programul Rabla pe anul 2018 va fi lansat luna aceasta și vine cu modificări majore pentru cei ce doresc să primească ajutor de la stat pentru a-și cumpăra o mașină nouă. Românii care își doresc să beneficieze de reducerea oferită de stat prin programul Rabla 2018, trebuie să se prezinte cu autoturismul vechi la un centru autorizat de colectare și casare. De îndată ce mașina va fi casată, colectorul va elibera certificatul de distrugere a autovehiculului uzat, precum și tichetul electronic în valoare de 6.500 lei.

Spre deosebire de anii trecuți, de această dată, autoritățile au introdus condiții suplimentare. Este vorba despre faptul că mașina care trebuie casată în vederea obținerii voucherului pentru reducere trebuie să aibă ITP valabil la data casării.