Impresii despre noul Duster: ce spun occidentalii despre mașina Dacia

Impresii despre noul Duster: ce spun occidentalii despre mașina Dacia

La finele anului trecut, francezii de la Renault au făcut publice primele fotografii cu noul model Dacia Duster, a doua generație de SUV-uri produse de uzina de la Mioveni. Iar presa din Occident nu a trecut cu vederea apariția noului Duster.

Modificările la Dacia Duster au fost majore. Noul model are blocuri optice cu un design nou, un scut cromat în față și o capotă restilizată. Jurnaliștii auto din Occident au primit cu încântare noile schimbări ale designerilor Dacia.

Au fost și câteva voci nemulțumite de consumul versiunii de 1,2 litri, dar, per total, schimbarea a fost bine primită pe piața auto civilizată. Ți-am adunat câteva recenzii din presa internațională, ca să știi la ce să te aștepți.

Impresii despre Dacia Duster, așa cum a fost primită mașina în Europa de Vest

Dirk Branke, Auto Express

Design-ul este proaspăt. […[ Grila tip fagure, luminile de zi cu LED-uri, jantele de 17 inci și lămpile pătrate laterale dau un aspect diferit. […] Cockpit-ul este nou, de asemenea, și a fost vizibil modernizat. […] Chiar și butoanele și comutatoarele au fost modernizate și sunt mai atractive decât înainte. […] Pentru noi, alegerea este motorul de 1,2 l pe benzină de 123 de CP. Acestă mașina funcționează cu sârguință și accelerează într-un mod natural.

Nicolas Meunier, Challenges

După ce deschizi portiera, atmosfera e mult mai modernă decât înainte. […] Caroseria este simplă si robustă. […] Salutăm butoanele corect plasate, dar și ecranul central superior, care nu te va mai face să-ți iei ochii de la drum.

Bertrand Bellois, L’Argus

Trebuie să fii atent la consum pentru versiunea de 1,2 litri si 125 de CP, care are un preț de pornire de 15.500 de euro în varianta Essential.

[readmore]

Dacia Duster în Motor Sport

Interiorul nu mai face deloc o impresie ieftină, mai ales că plasticul nu mai miroase ca o gramadă de anvelope arse. Inserțiile cromate și dispozitivele de deschidere a ușilor, cu aspect metalic, aduc un plus. Un punct de atracție sunt butoanele de la sistemul de climatizare, încadrate în metal, care oferă un feeling extrem de plăcut. Parcă ar fi un Audi! Cine ar fi crezut asta?

Cât costă Dacia Duster în România?

Dacia Duster 2018 Essential 1.6 Sce 114CP 4×2 pornește de la 12.350 de euro și e modelul de start. Apoi, versiunea 4×4 costă 14.100 de euro. Dacia Duster 2018 cu echipare Comfort 1.2 TCe 125CP 4×2 costă 14.550 de euro, iar pentru 4×4 doritorii vor scoate din buzunar suma de 16.200 de euro

Citește și:
Etichete: