Paradox la SIAB 2018: de ce nu participă Dacia, mașina iconică pentru români, la salonul auto

Paradox la <span class='highlight-word'>SIAB 2018</span>: de ce nu participă Dacia, mașina iconică pentru români, la salonul auto

Salonul Internațional de Automobile București (SIAB), evenimentul-emblemă al industriei auto din România își deschide din nou porțile. Cu toate acestea, deși se vrea a fi un eveniment românesc, Dacia, mașina care a consacrat industria de mașini a României, lipsește de la expoziție.

Dacă e o marcă românească emblematică atât în comunism, cât și după Revoluție, Dacia e prima care îți vine în minte. Totuși, o problemă ciudată face ca mașinile sale să nu fie la SIAB 2018.

SIAB 2018 își propune să acopere toate subdomeniile industriei auto. Cu alte cuvinte, vrea să satisfacă publicul specialist cu noutățile și perspectivele pieței de profil. Chiar și așa, mărcile care reprezintă aproape jumătate din vânzările de autoturisme de pe piața locală nu vor fi prezente la Romexpo în perioada 23 martie – 1 aprilie.

Dacia, Renault, Nissan, Mercedez-Benz, Peugeot, Citroën și DS nu vor putea fi admirate. Poate cea mai mare surpriză – și nu plăcută pentru români – este absența Daciei, mașina emblemă a românilor și, implicit, a României. Motivul este pe cât de absurd, pe atât de amuzant.

De ce nu participă Dacia la SIAB 2018

Dacia susține că absența de la SIAB 2018 fost cauzată de dimensiune. Mai precis, standurile internaționale ale Alianței Renault Nissan nu pot fi modificate și nu se potrivesc spațiului de la Romexpo. Cât despre Trust Motors, motivul este simplu și la obiect. Importatorul Citroën, Peugeot şi DS nu vrea să mai investească în astfel de evenimente, decizie luată la nivel european.

În orice caz, SIAB 2018 are ce arăta. De la diverși producători și importatori de autoturisme, autovehicule comerciale ușoare, vehicule speciale, autovehicule cu două sau trei roți, trailere, până la componente și accesorii pentru autovehicule, distribuitori de produse și concepte noi pentru E-mobility și furnizori de servicii auto, poți să fii sigur că ai ce vedea.

Porsche România şi Porsche Inter Auto vor fi prezente cu toate mărcile, de la Seat, Skoda, Volkswagen și Audi, la Bentley, Porsche și Lamborghini. În plus, SIAB 2018 aduce și premiere. Mărcile reprezentate de Ţiriac Holding, ca Jaguar, Land Rover, Mitsubishi și Hyundai, vor veni cu noutăți pentru piața din România, dar și pentru cea europeană.

Totodată, și Ford, cel de-al doilea constructor local, va veni cu o serie de premiere. Zvonurile aduc vorba de noul Mustang.

SIAB 2018 va avea loc la Romexpo, în perioada 23 martie – 1 aprilie. Ținând cont că ultima ediție a avut loc în 2007, așteaptă-te să fii surprins. Cu sau fără prezența Dacia.

Citește și:
Sursa: ZF
Etichete: