09 iul. 2018 | 17:21

Bugatti va lansa un nou model Chiron care să bată toate recordurile 

ACTUALITATE
Bugatti va lansa un nou model Chiron care să bată toate recordurile 

Bugatti va lansa o nouă versiune Chiron anul viitor, dar s-ar putea să nu se ridice la înălțimea așteptărilor admiratorilor față de cea mai rapidă mașină din lume.

Chiron este vârful de gamă al automobilelor Bugatti și una dintre cele mai puternice mașini sport ale momentului. Veyron a fost o raritate și încă este visul multor iubitori de viteză și mulți cai-putere, dar Chiron a bătut multe recorduri și a ridicat producătorul cu renume italian la un nou nivel.

Chiron a fost conceput special pentru cursele de viteză și e una dintre mașinile vedetă în jocurile de tip NFS, Asphalt și nu numai. Vestea că Bugatti are de gând să dea o nouă față modelului său de top a atras multă atenție, dar primele informații despre performanțele tehnice nu par să impresioneze pe cei mai exigenți critici, dar tot va fi fenomenal.

Mașina se va numi Chiron Divo și nu va fi produs decât în ediție limitată, undeva până într-o sută de unități.

Până acum, Chiron Divo este descrisă ca fiind o versiune hardcore a actualului model. Va fi concepută special pentru curse, va avea din nou o greutate mult redusă, pentru a-i fi sporite viteza și accelerația și ar trebui să aibă cei 1.500 de cai-putere ai actualei versiuni.

Din păcate, va avea o structură aerodinamică ce îi va limita viteza maximă pe care o va putea atinge. Actualul model atinge peste 400 km/h, iar modelul așteptat va tinge “doar” 380 km/h. S-ar putea ca mulți să nu fie prea mulțumiți, având în vedere că s-ar fi aștepta la un nou record, dacă nu în viteză, măcar în puterea motorului.

Există și o veste mai bună totuși. Viitorul Bugatti Chiron Divo va atinge 100 km/h în mai puțin de 2,5 secunde, care este performanța actualului Chiron.

Prețul unui Chiron Divo este pe măsură, mai ales că va fi disponibil doar în ediție limitată. Cine vrea viteză, putere și brand de lux, va trebui să scoată din buzunar în jur de 6 milioane de dolari.