23 mart. 2017 | 11:46

Bugatti a creat o bicicletă de lux cu un preț pe măsură

ACTUALITATE
Bugatti a creat o bicicletă de lux cu un preț pe măsură

Bugatti este unul dintre producătorii celor mai luxoase mașini din lume, iar acum compania se reorientează și către biciclete.

Atunci când auzim numele Bugatti, ne gândim întâi și întâi la unul dintre modelele noi ale companiei, super-exoticul Veyron, iar mai apoi la noul Chiron. Și mașinile clasice ale companiei sunt la fel de bine văzute în comunitățile pasionaților și au, de asemenea, prețuri de top. Una dintre cele mai scumpe mașini din lume este un Bugatti Type 41 Royale, cumpărat cu 5,5 milioane de lire și scos apoi din nou la licitație, cu un preț de pornire de 10 milioane de dolari.

bugatti pg bicicleta

Bugatti lucrează, se pare, și la alte mijloace de transport, iar pentru fanii ciclismului, aceștia vin cu o soluție foarte elegantă, însă destul de scumpă. Producătorul de mașini a încheiat un parteneriat cu PG, o companie care produce biciclete, pentru a crea un vehicul pe două roți care să poarte emblema legendară.

bugatti pg bicicleta

Astfel, rodul parteneriatului celor două companii este una dintre cele mai ușoare biciclete urbane din lume, aceasta cântărind doar 5 kilograme. Greutatea extrem de redusă se datorează pieselor din fibră de carbon, care, conform companiei, însumează 95% din totalul materialelor folosite pentru construcție, arată bgr.com. Cadrul este aerodinamic și conține și tehnologii de absorbție a șocurilor, astfel încât drumurile să fie cât mai line.
bugatti pg bicicleta

Compania îți permite să personalizezi bicicleta, astfel încât să fie în ton cu Chiron-ul pe care l-ai putea avea deja în garaj. Poți adăuga elemente de piele și o vopsea personalizată, dar Bugatti nu recomandă folosirea bicicletei pe stradă, ci în locuri special amenajate.

bugatti pg bicicleta

Ultima bicicletă Bugatti x PG a costat 39.000 de dolari, astfel că și aceasta ar urma să aibă cel puțin același preț precum modelul predecesor. Bicicleta este o ediție limitată și vor fi produse doar 667 de astfel de modele.