Cea mai nouă opulență a bogaților: să-și cumpere propriile ploi de stele

Cea mai nouă opulență a bogaților: să-și cumpere propriile ploi de stele

O companie japoneză vrea creeze o ploaie de stele artificială pentru un spectacol de „artificii” inedit. Meteoriții artificiali vor fi vânduți la un preț foarte mare.

Artificiile sunt de domeniul trecutului, dacă te iei după compania japoneză Astro Live Experience (ALE). Meteoriții sunt viitorul, dar e vorba despre unii artificiali care ar trebui lansați pe orbita Pământului pentru a crea un spectacol impresionant.

Compania se bazează pe principiul că meteoriții vor arde în atmosferă și, cum ei vor avea culori diferite, roz sau verde, compania promite un peisaj fantastic.

Proiectul îndrăzneț a fost numit Sky Canvas, cu referire la faptul că cerul ar semăna cu o pictură pe pânză, pe care meteoriții multicolori ar desena contururi variate care îți va încânta privirea.

Este o inițiativă curajoasă, mai ales că japonezii vor să fie finalizată până în 2020, când vor fi Jocurile Olimpice de la Tokio. Dincolo de modelul inovator de spectacol la care s-au gândit, trebuie avut în vedere și faptul că target-ul este și unul comercial.

Acești meteoriți nu sunt altceva decât niște microsateliți, care ar trebui lansați pe orbită cu ajutorul unei nave spațiale, una de trei milioane de dolari, cu o încărcătură de 300 sau 400 de „stele căzătoare”. Ele ar urma să orbiteze în jurul planetei noastre timp de 27 de luni, înainte să ardă în atmosferă. Sateliții ar sta în atmosferă la o altitudine de 350 de kilometri.

Din păcate, spectacolul ar dura doar câteva secunde, la fel ca artificiile, de altfel. Costurile vor însă enorme, pentru un spectacol de câteva clipe. Nu au anunțat momentan un preț oficial, dar ideea a fost lansată încă din 2016. Pe atunci se preconiza că numai un una dintre „stele” ar costa vreo 8.000 de dolari. Dacă ALE are de gând să lanseze 20 de astfel de obiecte, numai încărcătura navetei ar consta 160.000 de dolari.

Totuși, dacă vrei să știi pentru ce viitor te pregătești, meteoriții respectivi sunt, de fapt, niște pietricele metalice, de doar câțiva centimetri care pot fi cumpărate de oricine își permite. Printre clienți se pot număra primarii unor orașe, companii, parcuri de distracții sau oamenii bogați, desigur. La majoratul fiicei sau fiului vreunui oligarh s-ar putea să nu mai vedem un simplu spectacol de artificii. Se vor lăuda cu o ploaie de stele artificială.

Citește și:
Sursa: IFL Science