Angajații Facebook habar n-au ce se întâmplă în companie

Angajații Facebook habar n-au ce se întâmplă în companie

Scandalurile în care este implicată Facebook sunt revelatoare pentru practicile ”necurate” ale companiei, dar se pare că nu toată lumea are habar ce se întâmplă.

O mulțime de angajați ai Facebook sunt revoltați pe internet după ce a fost făcut public un memo de-al lui Andrew ”Boz” Bosworth, director de hardware în cadrul companiei. Acesta justifică practicile companiei în mesajul făcut public: ”Conectăm oameni. Punct. Din acest motiv, toată munca pe care o facem ca să creștem este justificată. Toate practicile îndoielnice de importare a contactelor. […] Poate costă o viață să expui pe cineva în fața unui agresor. Poate cineva moare într-un atac terorist coordonat cu uneltele noastre.”

Bosworth însuși s-a distanțat de mesajul pe care îl distribuia acum ceva vreme și afirmă că nu era de acord cu spusele, nici chiar atunci când a făcut respectivele afirmații.

Mai bine de 3.000 de angajați ai companiei au reacționat la memo, iar aceștia s-au împărțit în două tabere. Unii îl apreciază pe Bosworth pentru că a avut curajul să abordeze subiecte sensibile și să folosească un limbaj direct. Alții susțin că ștergerea postării nu face decât să pună paie pe foc în favoarea celor care susțin că Facebook are ceva de ascuns.

Alții sunt dezgustați de faptul că există oameni care fac scurgeri de informații: ”mai bine vă dați demisia în loc să sabotați compania”, spune un utilizator care a răspuns la postarea lui Bosworth. Unii angajați spun că ar fi dificil să fie detectați acești indivizi înainte să acționeze.

Sunt și angajați care susțin că Facebook are infiltrați spioni sau actori guvernamentali, care încearcă să discrediteze compania. Alții se tem de faptul că Facebook nu va mai fi recomandată ca una dintre cele mai bune companii în care să lucrezi.

Per total, angajații par să nu înțeleagă problemele pe care le are platforma, care sunt mult mai grave decât scurgerea de informații ce ajută publicul să afle ce se întâmplă în culisele site-ului.

Citește și:
Sursa: theverge.com