Samsung Galaxy S9 Plus vine cu cea mai bună cameră foto de pe piață

Samsung Galaxy S9 Plus vine cu cea mai bună cameră foto de pe piață

Acum că Samsung Galaxy S9 a fost lansat, au început să apară și rezultatele testelor profesionale la care este supus telefonul.

Samsung Galaxy S9 a dovedit deja că are cel mai bun ecran pe care îl poți întâlni pe un telefon, iar asta o spun cei de la DisplayMate. Și cei de la DxOMark vin cu vești bune pentru producătorul sud-coreean. Astfel, varianta Plus a smartphone-ului obține cele mai mari note pentru camera foto.

Compania a menționat în repetate rânduri că pune accentul pe camera foto, iar acum se văd și roadele muncii din ultimul an. Samsung Galaxy S9 Plus a reușit să ajungă la un rating de 99 de puncte în clasamentul DxOMark, astfel că își adjudecă primul loc în top.

Din fericire pentru telefon, a atins această performanță datorită secțiunii de fotografii, unde a obținut 104 puncte. În paralel, pe segmentul video, telefonul a ajuns la 91 de puncte.

La capitolul foto, telefonul s-a descurcat cel mai bine la expunere și contrast, dar și la autofocalizare; la ambele capitole, Samsung Galaxy S9 Plus a obținut 91 de puncte. Cele mai slabe scoruri au fost înregistrate la bokeh și la artefacte, unde telefonul a primit 50, respectiv 62 de puncte.

La capitolul video, cea mai mare problemă a telefonului pare să fie textura, de aceea a primit doar 50 de puncte. Pe de altă parte, recuperează cu 88 de puncte la culori și cu 86 de puncte la stabilizare.

Pe pagina DxOMark, unde au fost publicate rezultatele testelor, dar și comparația cu iPhone X și Pixel 2, comunitatea celor care au telefonul-minune de la Google s-a adunat să se plângă de rezultat. S9 a reușit să obțină cu un punct mai mult decât Pixel 2, iar asta nu pare să fie pe placul celor care au avut, până acum, telefonul cu cea mai bună cameră foto de pe piață.

Sursa: DxOMark
Etichete: