BlackBerry atacă Facebook și speră să se îmbogățească

BlackBerry atacă Facebook și speră să se îmbogățească

BlackBerry este departe de a mai fi o companie relevantă în piața de mobile, dar se pare că are o putere financiară suficient de mare încât să atace Facebook în tribunal.

BlackBerry a inițiat un proces împotriva celor de la Facebook într-un tribunal din Statele Unite. Pretextul este încălcarea de patente de către titanul rețelelor de socializare. În opinia canadienilor, Indiferent dacă vorbim de Facebook Messenger sau WhatsApp, tehnologia din spatele îndrăgitelor platforme de mesagerie a fost furată de la BlackBerry. Până și actualizările de status de la Facebook realizate într-o manieră eficientă energetic sunt luate tot de la canadieni. Elemente de interfață și posibilitatea recepționării de mesaje în jocuri fac de asemenea obiectul procesului.

Partea ciudată este că BlackBerry nu speră să obțină doar bani din această manifestare juridică. În schimb, vrea să oprească cea mai mare rețea de socializare să mai utilizeze respectivele patente. Cu alte cuvinte, vrea să închidă Facebook împreună cu Facebook Messenger. Recompensa financiară pe care și-o imaginează canadienii nu are încă asociată o cifră, dar probabil că este destul de mare. Nu de alta, dar au afirmat că încălcarea patentelor a fost una intenționată și trebuie pedepsită.

”Avem argumente puternice pentru faptul că Facebook ne-a încălcat proprietatea intelectuală și, după numeroși ani de dialog, avem o obligație față de acționarii noștri să încercăm obținerea unor remedii legale.” Într-o declarație oficială dată de cei de la BlackBerry, se menționează clar că procesul intentat în urmă cu câteva zile vine după o  serie de tratative care nu au fost încununate de succes.

”Dacă tot au abandonat orice efort pentru a inova, BlackBerry caută să taxeze inovația altora. Intenționăm să luptăm.” Avocatul principal al Facebook a făcut o singură declarație pe marginea subiectului și, în câteva rânduri, a atins și performanța de a ataca situația actuală a BlackBerry.