Cum știi că ai nevoie de o baterie nouă pentru iPhone

Cum știi că ai nevoie de o baterie nouă pentru iPhone

Mai devreme sau mai târziu, vei ajunge în situația în care vei avea nevoie de o baterie nouă pentru iPhone, dar ar fi bine să știi din timp când se apropie momentul.

Producătorii de telefoane s-au gândit că ar fi o idee bună să-ți restricționeze accesul la baterie. Pe de-o parte e o idee bună, deoarece așa ai parte de telefoane rezistente la apă (cu toate că S5 avea capac detașabil și putea oferi protecție IP67, cel puțin), dar pe de altă parte, ai probleme destul de mari dacă bateria nu mai ține sau mai rău, dacă e mai mare decât ar trebui și explodează.

Când vine vorba de un iPhone, după aproximativ 500 de încărcări ale bateriei, aceasta își va pierde din capacitate și va rămâne cu doar 80% din ce avea la început. Degradarea se întâmplă lent, așa că va fi greu să remarci într-o zi anume că bateria cedează. Totuși, semnele sunt acolo și pot fi observate:

iPhone-ul se închide singur, deseori

iPhone-urile o iau razna uneori și se închid chiar dacă ai 10, 15 sau chiar 30% baterie, uneori poate chiar și mai mult. Ar putea fi o problemă legată de calibrarea bateriei, iar ca să afli asta, în primul rând trebuie să folosești telefonul până se închide.

Încarcă-l cu un încărcător original, până la 100%, iar apoi fă-i un soft reset (ține apăsat pe butoanele de volum redus și sleep până ce apare logo-ul Apple pe ecran). Dacă și după un soft reset, telefonul se comportă la fel, ai nevoie de o baterie nouă pentru iPhone.

Telefonul pare că se mișcă mai greu decât de obicei

Dacă folosești telefoane iPhone 6 sau mai noi, procesorul ar putea fi încetinit de către sistemul de operare. Dacă ai cel puțin iOS 11.3, poți naviga în setări, la baterie, unde poți verifica starea acumulatorului.

În acest meniu vei vedea care e capacitatea maximă a bateriei, iar dacă procentajul e prea scăzut, vei ști că e timpul să-ți iei o baterie nouă pentru iPhone.

Telefonul are o autonomie extrem de scăzută

E evident, desigur, iar asta se vede și mai clar dacă ai un iPhone 5s sau modele anterioare. În cazul acestor telefoane, nu vei avea de-a face cu limitarea puterii procesorului de către sistem.

Pentru că asta lipsește, procesorul va rula normal, dar va consuma bateria mult mai repede, așa că vei ajunge să petreci poate o oră, două sau trei fără să ai nevoie de un încărcător.

iPhone-ul funcționează doar dacă e pus la încărcat

S-ar putea să descoperi că telefonul tău nu vrea să mai pornească absolut deloc, sau să pornească și să se închidă imediat ce îl scoți de la încărcat. Oricât de mult îl lași în priză, tot nu va sta pornit dacă decuplezi cablul.

E un semn că bateria e moartă de-a binelea și că trebuie schimbată neapărat. Într-o asemenea situație, nu prea ai de ales și vei fi nevoit să schimbi bateria, dacă nu vrei să umbli constant cu o baterie portabilă în buzunar.

Telefonul se încălzește mult mai mult decât ar fi normal

E normal pentru un telefon să se încălzească, mai ales dacă îl pui la treabă cu un joc mai solicitant, să zicem. Chiar dacă n-ai un termometru la îndemână, nici nu e greu să îți dai seama când iPhone-ul se încinge mai tare decât ar fi normal.

Bateria are tendința să se încălzească exagerat atunci când nu mai are aceeași capacitate și este supusă unui stres major de către restul componentelor. Spre binele tău și al telefonului, e indicat să o schimbi cu una nou.

Bateria iPhone-ului s-a umflat

Bateriile de telefoane folosite îndelung au și tendința să se umfle, iar asta poate fi mai greu de observat. În trecut, când puteai scoate bateria, era de ajuns să o privești și uneori să o atingi ca să-ți dai seama că a început să se umfle.

Acum, în schimb, s-ar putea să ajungi în situația în care partea din spate a carcasei se detașează ușor de restul dispozitivului. Poate totuși ai noroc și descoperi alte semne ale unei baterii uzate înainte de acesta.

Așadar, nu e greu să-ți dai seama când ai nevoie de o baterie nouă pentru iPhone. Semnele sunt destul de evidente dacă știi după ce trebuie să te uiți, iar acum că ai câteva repere, îți va fi mai simplu să descoperi când e momentul pentru o schimbare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: