Cât o să coste noul iPhone în România, de la iPhone 9 la iPhone Xs

Cât o să coste noul iPhone în România, de la iPhone 9 la iPhone Xs

E tot mai clar că vor fi trei telefoane iPhone lansate pe 12 septembrie. De la cel mai mare model până la cel mai ieftin, prețurile au ajuns deja pe net.

În 2017, Apple a făcut pasul la care visa fiecare producător: primul telefon de-o mie de dolari (1.000 de euro). iPhone X a deschis drumul și va fi continuată strategia cu noile modele. Deocamdată, le știm sub numele iPhone 9, iPhone Xs și Xs Max. Deloc cele mai inspirate nume, să sperăm că nu vor rămâne.

Astfel, iPhone 9, cel mai ieftin, va avea ecran LCD de 6,1 inci și un preț de pornire de 800 de euro. Xs, adică o versiune îmbunătățită a modelului disponibil acum, va ajunge la circa 910 euro. În fine, iPhone Xs Max (sau chiar iPhone Xs Plus) va costa aproximativ 1.150 de euro.

Ca să îți faci o idee pentru prețul din România, noile telefoane vor fi listate la costuri între: 3.800 de lei și 5.400 de lei. Valorile sunt în marja de anul trecut, cu 8 și X.

Stocarea de bază, foarte probabil, va rămâne la 64 GB cu o versiune superioară de 256 GB. E puțin probabil ca Apple să treacă la 512 GB cum a făcut Samsung cu Galaxy Note 9. Diferența de preț între cele două versiuni va fi de aproximativ 170 de euro în Europa. În Statele Unite ale Americii va fi vorba de circa 150 de dolari.

În România, un magazin s-a grăbit deja să anunțe telefonul. Desigur, a pus și niște prețuri teoretice. Noile telefoane nu sunt deloc ieftine, în caz că te așteptai la asta, iar în România, acum, au fost listate și la un cost mai mare, aparent sub propunerea de precomandă.

În ceea ce privește lista de cerințe de la următorul telefon Apple, cei care au răspuns unui studiu din SUA au spus că autonomia o vor cât mai mare. Astfel, 75% din respondenți vor o baterie care să țină mai mult. Niciodată Apple n-a excelat la capitolul acesta.

Această nevoie pentru o autonomie mai bună ar putea fi satisfăcută de Xs Max sau Plus de 6,5 inci care ar trebui să aibă o baterie mai mare și deci să stea „treaz” mai mult timp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: GSMArena