Apple va folosi USB-C pentru noul iPhone, dar nu cum crezi tu

Apple va folosi USB-C pentru noul iPhone, dar nu cum crezi tu
Sursa foto: Portul USB-C prezentat de Google pentru primul său telefon cu așa ceva.

USB-C e cel mai bun și mai versatil port, așa că era de așteptat să-l folosească și Apple. Noul iPhone va beneficia de așa ceva, doar că diferit de cum voiai.

Până acum, Apple a folosit două porturi pe iPhone: cel cu 32 de pini, primul, și cel cu opt pini, ultimul. USB-C e un standard pe care îl folosesc însă toți, iar din 2018 trece și Apple la așa ceva pentru telefoane. Doar că Lightning nu va fi înlocuit cu el, ci portul clasic USB va fi.

Conform informațiilor de până acum, Apple va folosi un port USB-C pentru încărcătorul de iPhone. Astfel, în loc de vechea mufă USB 2.0, va avea una USB-C. Pasul e cumva firesc, pentru că MacBook, cel mai mic laptop al companiei, deja are doar un port USB-C. Într-un scenariu cât de cât optimist, vei putea încărca telefonul la laptop direct prin mufa asta, fără să ai nevoie de adaptor.

Au apărut și câteva informații cu privire la noul încărcător. Zvonurile nu sunt însă noi. Încă din 2017 se vehicula că Apple va face acest pas. Se prea poate ca acum să fie și presiunea de-a livra un încărcător wireless mai bun, care să nu folosească USB sau microUSB, ci deja acest standard modern mult mai bun.

Apple iPhone USB-C

Odată cu trecerea la USB-C pe încărcător, iPhone ar putea avea, în sfârșit, încărcare mai rapidă. Până acum, telefoanele Apple au funcționat într-un stil cumva diferit. Până la 80% sunt încărcate mai repede, iar până la 100% mai lent. Totuși, companii ca Samsung sau OnePlus livrează rezultate mai bune de încărcare prin cablu.

Noul iPhone va fi anunțat în septembrie, cel mai probabil, și ar putea fi disponibil din octombrie trei versiuni de iPhone X. Unul ar fi o versiune Plus, cu ecran de aproape 6,5 inci, pe când cel clasic va păstra proporțiile celui de-acum. O a treia variantă, mai ieftină, ar folosi ecran LCD în loc de OLED.

Sursa: TechCrunch