Noul iPhone va avea, în sfârșit, încărcare rapidă cu port USB-C

Noul iPhone va avea, în sfârșit, încărcare rapidă cu port USB-C

Dacă Apple a întârziat (prea mult) cu o tehnologie, aceea este încărcarea rapidă. Cu adevărat rapidă. Va recupera însă cu următorul iPhone.

Apple a implementat o formă de încărcare rapidă înaintea altor producători. Până la 80%, dispozitivele sale erau încărcate mai repede, apoi ritmul revenea la normal. Între timp, telefoanele premium cu Android câștigă detașat cursa. Noul iPhone ar putea reveni însă în avantaj.

Conform ultimelor informații despre viitorul telefon Apple, acesta ar avea un încărcător de 18 wați (în prezent, e unul de 5 wați pe USB clasic) și cu port USB-C. Aici e necesară o clarificare. Portul pentru telefon rămâne Lightning, dar cel pentru adaptorul de priză va fi USB-C. Apple a debutat cu încărcare pe USB-C pe MacBook, laptopul cu un singur port.

Mai mult, odată cu noul iPhone, Apple ar recurge și la un design nou pentru adaptorul de priză. Cel de acum are cam mulți ani și chiar dacă nu are mare importanță designul, nu strică o schimbare din când în când.

Apple a oferit o cale de încărcare rapidă și pentru telefoanele iPhone din 2017, doar că noul adaptor costa. Astfel, pentru unul de 29 wați prețul era de 50 de dolari. Un cablu Lightning cu USB-C costa 30 de dolari. Per total, 80 de dolari pentru ceva ce putea fi deja în pachet.

Dincolo de acest detaliu de altfel mărunt, Apple mai are de clarificat cum își va denumi telefoanele. iPhone X deja e pe piață, un iPhone 9 n-ar avea loc, pe când un iPhone 11 pare că duce un pic prea departe denumirea cu cifre. Unii analiști speculează că va fi vorba doar de iPhone și atât, eventual cu Pro sau Plus ca să marcheze performanța hardware sau dimensiunea ecranului.

Primul telefon pe care Apple l-ar lansa în acest an este a doua generație de iPhone SE. Cel de acum a fost introdus în martie 2016 și e deja învechit. În prezent, Apple încă vinde modele vechi de iPhone pe lângă iPhone X.

Citește și:
Sursa: GSMArena