De ce va pierde Samsung bani când Apple va lansa viitorul iPhone

De ce va pierde Samsung bani când Apple va lansa viitorul iPhone

Apple evoluează constant pentru că nu rămâne blocată în colaborări care o țin pe loc. În consecință, pentru viitorul iPhone, Apple va face o alegere nefericită pentru Samsung.

Dacă până acum, Apple a depins de Samsung pentru producția ecranelor pentru iPhone, această colaborare s-ar putea încheia mai curând decât ai spera.

Samsung a fost furnizorul de bază al ecranelor OLED pentru Apple în 2017, dar, potrivit Korean Times, deci chiar de la sursă, gigantul american are de gând să se orienteze către altă companie pentru a-și definitiva telefoanele premium.

Prin urmare, Apple are de gând să bată palma cu cei de la LG pentru a fi furnizorii de rezervă, dacă putem spune așa, ai ecranelor OLED pentru iPhone-urile pe care urmează să le lanseze în această toamnă și probabil și anul viitor. Nu știm, deci, dacă Apple va renunța complet la colaborarea cu Samsung, cel mai probabil nu, dar îi vor afecta drastic pe sud-coreeni.

În general, Apple n-ar fi nimic fără marii producători care-i furnizează componentele, special adaptate tehnologiei pe care gigantul din Cupertino le vrea pentru produsele sale de top. De ce acceptă ceilalți producători să le furnizeze echipament pentru produse care, în cele din urmă, sunt mai bune decât ale lor? Pentru că americanul plătește bine și are de unde, pentru că aproape nimeni nu bate Apple la încasări. Samsung e principalul competitor la ora actuală, dar are parte de surprize, după cum arată contextul afacerilor.

Există o strategie intuibilă în mutarea făcută de Apple. Compania vrea să vândă mai multe unități din această toamnă și de anul viitor, așa că are nevoie de reducerea costurilor de producție. De la LG va lua ecrane mai ieftine, cel mai probabil.

Apple are de gând să ceară celor de la LG între trei și cinci milioane de componente display pentru viitoarele telefoane, pentru o producție record, care să se și vândă pe măsură. LG, la rândul ei, trebuie să-și sporească producția, pentru a face față cererilor pretențioase ale Apple.

Singura preocupare e dacă LG va reuși să se adapteze colaborării cu gigantul american. Samsung n-are probleme din acest punct de vedere, dar dacă reușește, LG îi va fi un serios competitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: BGR
Etichete: