Samsung Galaxy S10 ar putea avea un senzor de amprentă atipic

Samsung Galaxy S10 ar putea avea un senzor de amprentă atipic

Până la lansarea lui Samsung Galaxy S10 mai avem de așteptat măcar jumătate de an, dar între timp vom avea o imagine aproape completă a telefonului.

Noul smartphone al companiei e încă un mister, asta pentru că suntem încă prea departe de momentul lansării ca să avem ceva concret. Firește, se lucrează de zor la telefon, dar mai avem câteva luni până să vedem poze cu acesta. Din fericire, însă, zvonurile continuă să curgă, așa că avem ocazia să aflăm ceva nou despre senzorul de amprentă.

Dacă ne luăm după zvonurile recente, Samsung ar avea de gând să lanseze trei modele diferite de Galaxy S10, cu specificații diferite. Modelele premium ar urma să aibă ecrane de 6,2, respectiv 6,44 inci, în vreme ce modelul de bază ar avea un ecran de 5,8 inci, fără curburi pe margini. Primele două telefoane ar putea avea senzori de amprentă pe ecran, în vreme ce al treilea dintre ele nu va beneficia de această tehnologie.

În schimb, Samsung Galaxy S10 în această variantă ar putea avea un senzor de amprentă amplasat lateral. Samsung a renunțat la butonul Home odată cu apariția lui S8, iar senzorul de amprentă s-a mutat pe spatele dispozitivului. Cel mai probabil, compania vrea să extindă cât mai mult ecranul telefonului în partea de jos, așa că nu poate să revină la butonul Home.

De ce nu ar vrea Samsung să lase senzorul pe spate, însă, rămâne un mister. Senzorii amplasați lateral n-au prins foarte mult la public și doar un număr restrâns de telefoane beneficiază de un asemenea amplasament. Unele telefoane Sony, de exemplu, au integrat senzorul în butonul de power, amplasat lateral, însă locul nu pare a fi cel mai ușor accesibil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: