Trucul simplu prin care faci orice telefon cu Android mai rapid

Trucul simplu prin care faci orice telefon cu Android mai rapid

Dacă ai un telefon mai vechi cu Android, cu siguranță ai  observat că nu se mai mișcă atât de rapid ca la început. Dar chiar și un telefon nou poate deveni mai rapid dacă încerci acest truc.

Telefoanele cu Android nu mai sunt de mult ca altădată. Ultimele versiuni Android sunt foarte rapide și odată cu îmbunătățirea specificațiilor tehnice ale telefoanelor, sistemul de operare mult timp subestimat a ajuns să depășească chiar iOS 11.

Samsung Galaxy S9 și OnePlus 6 au dovedit într-un test că rulează aplicațiile mai rapid decât iPhone X, mândria Apple care părea imbatabil.

Dar chiar dacă nu ai destui bani pentru astfel de telefoane de top, există o speranță și pentru telefonul tău care dă semne de încetineală atunci când deschizi sau închizi aplicațiile.

E adevărat, nimic nu e mai potrivit decât un procesor bun, o frecvență cât mai mare și o memorie RAM suficientă pentru a rula mai multe operații simultan. Totuși, fiecare versiune de Android dispune de o funcție ascunsă care îți permite să mărești viteza de rulare a sistemului. Secretul e că elimină acele animații de tranziție dintre ferestrele aplicațiilor. Sunt estetice, dar îți încetinesc sistemul.

Drept urmare, încearcă următorul truc. Să zicem că ai Android 8.0, deși metoda ar putea funcționa pe toate versiunile:

Accesează Settings și mergi la Developer options (pe unele telefoane). Dacă nu, caută About Phone/Despre telefon. Odată ce ai ajuns în dreptul opțiunii, identifică Build Number/Număr model, pe care trebuie să apeși de șapte ori.

[readmore]

Este recomandat să nu umbli la alte setări în afară de cele care sunt indicate aici. Nu vei face mare pagubă la telefon, dar mai bine să nu umbli orbește cu ceva ce nu poți controla (dacă nu te pricepi prea bine la tehnică). Astfel, ar trebui să-ți apară următoarele opțiuni:

  • Window animation scale
  • Transition animation scale
  • Animator animation scale

În dreptul fiecăreia o să observi notația 1x. Aceasta trebuie schimbată pentru a face sistemul mai rapid. În loc de 1x va trebui să mărești la 0,5x. Confirmă modificarea și ieși din Developer. Acum, ar trebui să observi un rulaj mai rapid decât înainte.

Citește și:
Sursa: BGR