Alcoolul îți „prăjește” creierul mai tare decât marijuana

Alcoolul îți prăjește creierul mai tare decât marijuana

Când vine vorba de vicii, deși toți știm că dăunează sănătății, preferăm să închidem ochii. Deși ai fi tentat să crezi că drogurile îți distrug creierul mai rău decât o face alcoolul, cercetătorii îți spun că lucrurile nu stau chiar așa.

Se spune că alcoolul îți distruge ficatul, în timp ce drogurile îți „prăjesc” creierul. Acum afli că alcoolul îți distruge și ficatul și creierul. Cercetători de la Universitatea din Colorado-Boulder au analizat mai mult de 850 de adulți și 430 de adolescenți pentru a descoperi că alcoolul a dus la scăderea volumului cerebral al țesutului alb și gri din creier. Materia cenușie controlează funcția creierului, iar materia albă controlează comunicarea între nervii din creier.

Orice reducere a volumului ar putea conduce la o funcționare insuficientă.

„În timp ce marijuana poate avea consecințe negative, cu siguranță nu se apropie de consecințele negative ale alcoolului”, spune co-autorul studiului Kent Hutchison. Cercetătorii au făcut, de asemenea, și alte studii cu privire la modul în care creierul și marijuana interacționează.

„Un studiu îți va arăta că utilizarea marijuanei este legată de o reducere a volumului hipocampului (o regiune a creierului asociată cu memoria și emoțiile). Altele, în schimb, se apropie și mai mult și spun că utilizarea de marijuana este legată de modificări ale cerebelului sau de orice altceva”, spune Hutchison.

Alcoolul și drogurile sunt unele dintre cele mai mari vicii ale omului. Că te distrug, că sunt mai mult sau mai puțin dăunătoare nu prea oprește mulți oameni din a le mai consuma. În orice caz, cercetarea spune că drogurile afectează mai puțin creierul decât o face alcoolul.

Canabisul, de exemplu, a fost utilizat pentru a trata pacienții cu cancer supuși chimioterapiei, epilepsiei sau migrenelor. În Statele Unite, Colorado, Oregon, California și Alaska, drogurile au fost legalizate pentru uz medical sau agrement. Chiar și așa, există controale stricte asupra producția și vânzării.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Independent