Alcoolul te ajută să vorbești mai fluent o limbă străină

Alcoolul te ajută să vorbești mai fluent o limbă străină

Cei care încearcă să învețe o nouă limbă au afirmat că alcoolul, cu moderație, îi ajută să vorbească mai fluent, chiar dacă nu devin experți

Într-un fel, acest lucru are sens: s-a demonstrat că o bere sau un pahar cu vin pot reduce inhibițiile, ceea ce-i scapă pe mulți de nervozitate și ezitare.

Pe de altă parte, s-a demonstrat, de asemenea, că alcoolul afectează funcțiile cognitive și motorii, afectează negativ memoria și atenția și conduce la suprasolicitare și autoaprecieri ridicate. Deci, oamenii vorbesc cu adevărat limbi non-native mai bine după ce au băut sau este vorba doar de curajul pe care-l dă băutura, în general?

Pentru a răspunde la această întrebare, cercetătorii britanici și olandezi au efectuat un experiment, publicat în Journal of Psychopharmacology. Și se pare că oamenii din studiu au vorbit cu mai multă fluență după o doză mică de alcool.

Studiul a inclus 50 de vorbitori nativi germani care studiau la Universitatea din Maastricht, situat în Olanda, în apropiere de granița cu Germania. Mai mult, unii au trecut un examen care demonstrează competența limbii, după ce au consumat câte puțin alcool.

Fiecare persoană a fost rugată să aibă o conversație ocazională, de două minute, cu un intervievator în limba olandeză. Înainte de această discuție, jumătate au primit apă, în timp ce cealaltă jumătate primeau o băutură alcoolică. Cantitatea de băutură a variat pe baza greutății persoanei.

După ce au ascultat înregistrările, vorbitorii nativi olandezi au apreciat că persoanele din grupul de alcool au avut o pronunție mult ai bună decât cei din grupul cu apă. Calificările pentru gramatică, vocabular și argumentare au fost similare între grupuri.

În timp ce studiul nu a măsurat stări mentale sau emoții ale oamenilor, autorii spun că este posibil ca o doză scăzută până la moderată de alcool reduce anxietatea limbii și, prin urmare, crește competența. Acest lucru ar putea permite vorbitorilor de limbi străine să vorbească mai fluent în limba străină după consumarea unei cantități mici de alcool. Atât timp cât n-o dau în alcoolism.

Sursa: Time
Etichete: