Cum să afli cât de inteligent ești, prin scanarea creierului

Cum să afli cât de inteligent ești, prin scanarea creierului

Scanările care utilizează tehnologii de ultimă generație ale creierului uman pot oferi un nou mod de a defini și interpreta capacitatea mintală reală a acestuia.

Într-un raport, cercetătorii au folosit o tehnologie de specialitate imagistică pentru a măsura creierul pacienților pentru entropie, varietatea de circuite nervoase folosite pentru a interpreta lumea din jur. Mare parte din teoriile despre conștiința umană au introdus conceptul de entropie. Acesta se concentrează pe cercetările asupra îmbunătățirilor capacității imaginii de rezonanță magnetică funcțională (fMRI) și urmăresc modele de activitate chimică din creier.

Prin analizarea imaginilor fMRI în fiecare regiune a creierului a 892 de bărbați și femei, autorii studiului au asociat o entropie mai mare cu procesarea mai versatilă a informațiilor. Acesta este considerat un aspect cheie al inteligenței, spun cercetătorii, datorită  volumului mare de informații senzoriale care vin în creier din mediul său.

„Studiul nostru oferă primele dovezi solide că scanările IRM funcționale ale entropiei creierului sunt un nou mijloc de înțelegere a inteligenței umane”, a declarat cercetătorul Glenn Saxe, profesor de psihiatrie la Școala de Medicină NYU.

Inteligența umană este atât de semnificativă, deoarece este vorba despre capacitatea de a înțelege ce urmează să se întâmple, când nu există nicio altă modalitate prealabilă de a ști ce s-ar putea întâmpla. Deci, un creier inteligent trebuie să fie flexibil în numărul de posibile moduri în care celulele nervoase, sau neuronii, pot fi reamenajați. Iar asta este entropia.

Scanările fMRI ale entropiei ar putea ajuta într-o zi la evaluarea problemelor legate de funcționarea creierului la persoanele cu depresie, tulburări post-traumatice sau autism. RMN-ul folosește câmpuri magnetice și unde radio pentru a măsura modificări subtile ale fluxului sanguin, pentru a detecta celulele și circuitele creierului care sunt active sau inactive.

Ca parte a studiului, oamenii au fost testați atunci când creierul și mintea lor se odihnea. Cercetătorii au comparat sute de scanări fMRI luate la distanță de milisecunde. Scanarea a arătat numărul de combinații posibile de celule din creier și cum interacționează unele cu altele în anumite regiuni.

Citește și: