Toyota lansează în România o versiune specială de Auris Hybrid

Toyota lansează în România o versiune specială de Auris Hybrid

Toyota a anunțat disponibilitatea pe piața locală a modelului Auris Hybrid Black Edition. Promite „o mașină dotată cu tehnologie modernă și siguranță activă, fiabilă și cu un consum redus“.

Auris Hybrid Black Edition are un motor electric și unul pe benzină, cu trecere instant între cele două. Adaugă pe lista dotărilor jante din aliaj de 17 inci, iar lista noutăților de design cuprinde un spoiler negru, antenă neagră, grilă frontală în aceeași nuanță, scaune sport cu tapițerie Alcantara, geamuri fumurii și plafon și oglinzi negre.

Mai interesant e că noul model vine cu Safety Sense, cu tehnologii care pot reduce accidentele. Astfel, sistemul pre-coliziune este prevăzut cu o cameră video și senzori laser, care monitorizează mașinile din față, pentru a evita coliziunile. În eventualitatea producerii unui accident, sistemul anunță prin semnale audio – video și activează, în același timp, asistența de frânare.

Apoi, alerta pentru depășirea benzii folosește o cameră video și anunță, tot prin semnale audio și video, dacă banda a fost depășită fără a semnaliza în prealabil. Astfel, șoferul ar trebui să mențină corect poziția mașinii. Mașina e capabilă și să monitorizeze semnele de circulație de pe șosea, afișând pe ecranul TFT informații utile, precum limita de viteză sau alte restricții și anunță audio – video dacă nu au fost respectate indicatoarele de către șoferul autoturismului.

Nu în ultimul rând, dispune de fază lungă automată, pentru a optimiza vizibilitatea în timpul nopții și sistemul detectează automat luminile mașinilor din sens opus, urmărind simultan iluminarea stradală, în timp ce trecerea de la fază lungă la fază scurtă sau invers se face automat.

În România, modelul are un preț de pornire de peste 23.000 de euro. E deja disponibilă la dealeri Toyota.

Citește și:
Etichete: