26 mai 2016 | 12:49

Cel mai eficient automobil hibrid din lume este Toyota Prius 2016

ACTUALITATE
Cel mai eficient automobil hibrid din lume este Toyota Prius 2016

Conform unu nou studiu al celor de la Consumer Reports, cea mai eficientă mașină pentru amatorii de hibriduri, cu cel mai redus consum de combustibil, este Toyota Prius 2016.

În teorie, cei care au o sensibilitate pentru ecologie și vor să facă o economie enormă în ceea ce privește automobilul din dotare, se pot orienta către o mașină electrică. Până când va exista o rețea foarte bine pusă la punct de stații de încărcare, iar autonomia acestora va crește semnificativă, cea mai bună alternativă ecologică este să investiți într-un hibrid.

În urmă cu câțiva ani, la nivel global, Toyota Prius a dat startul fascinației pentru mașini hibride. Între timp au mai apărut multe alternative similare ca funcționalitate de la un număr semnificativ de companii. Nimeni nu se aștepta însă ca eforturile celor de la Toyota de a-și eficientiza tehnologia hibridă să dea roade atât de mult.

Mai mult decât orice alt vehicul testat de Consumer Reports, Toyota Prius 2016, un sedan spațios cu cinci locuri, reușește să parcurgă cea mai mare distanță cu un galon de benzină – 3,78 litri. Conform testelor lor independente, un Prius de generație nouă atinge aproape constant un consum de 4,5 litri la 100 de kilometri. Fostul deținător al recordului a fost Honda Insight cu 4,61 litri la 100 de kilometri, dar marea diferență între ele este că acea mașină era cu două locuri, spre deosebire de noua Toyota Prius 2016.

Dacă am face o comparație cu mașini electrice, în materie de costuri, primul automobil Tesla Roadster venea la pachet cu echivalentul unui consum de 1.97 litri la 100 de kilometri, doar că acea valoare este plătită pe energie electrică. Ca alternativă, foarte eficient este și noul Audi A3 hibrid. Acesta din urmă se mândrește, în anumite condiții foarte precise, cu un consum spectaculos de doar 2,94 litri la 100 de kilometri. Pe termen lung însă, Toyota Priu 2016 este semnificativ mai eficientă deoarece realizează consumul de 4,5litri/100km în aproape orice circumstanțe.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele