Top YouTube cu cele mai vizionate clipuri în 2017

Top YouTube cu cele mai vizionate clipuri în 2017

Anul 2017 a fost unul plin, mai ales în ceea ce privește conținutul YouTube. Aici ai cele mai populare melodii și videoclipuri din acest an, ca să ți le reamintești.

YouTube a dezvăluit cele mai populare videoclipuri ale lui 2017. Listele sunt defalcate în Top Trending și Top Music și au fost compilate în funcție de opiniile, aprecierile, comentariile și multe altele ale oamenilor. Primele 10 videoclipuri din categoria trending au fost vizionate de milioane de ori, deci te aștepți să fie ceva pe cinste. Pe unele dintre ele s-ar putea să le știi, fiind virale anul acesta în numeroase țări din lume.

YouTube a pornit în urmă cu 12 ani, când Chad Hurley, Steven Chen și Jawed Karim au vrut un site unde să poată viziona video încărcat de diverse persoane, de la diverse evenimente. Între timp, platforma a devenit imensă și e gestionată de Google. Sursa de inspirație ar fi fost incidentul cu Janet Jackson și Justin Timberlake de la finala Super Bowl din 2004. Ei au lansat domeniul YouTube.com în februarie 2005 și în mai aveau versiunea beta. Din octombrie 2006, YouTube e la Google.

Primul video încărcat a fost „Me at the Zoo”, pe 23 aprilie 2005. În 2013, a depășit pragul de un miliard de vizitatori unici lunar. Între timp, primul clip care a ajuns la un miliard de afișări pe YouTube a fost „Gangnam Style”.

Dacă te întrebi care e următorul record, ei bine, după hitul sud-coreean, Google a schimbat algoritmul de contorizare. Folosește unul pe 64 de biţi, a cărui valoare maximă care poate fi afişată în dreptul vizualizărilor unui videoclip este 9.223.372.036.854.775.808. E un număr la care poți visa.

1. Dacă ăsta nu-i dubios, atunci nu știu cine mai e

2. Melodia lui Ed Sheeran a adus câteva coregrafii bune

3. Te-ai gândit vreodată că poți face asta cu o minge de ping pong?

4. Mereu mi-au plăcut ventrilocii, dar până acum nu am auzit niciunul cântând

5. Știai că Ed Sheeran e atât de amuzant?

 6. Dacă spui Super Bowl și Lady Gaga în aceeași propoziție, n-are cum să nu iasă bine

7. Memorabilă zi, da

8.  Un fel de istorie a întregului Pământ sau așa ceva

9. Mai mult decât o animație

10. Încă râd când văd videoul ăsta

Trecem la partea cea mai importantă a YouTube: muzica. Anul acesta câteva melodii s-au bătut în topuri și unele au ajuns mai sus decât altele. YouTube a dezvăluit și primele zece videoclipuri muzicale ale anului. „Despacito” a lui Luis Fonsi a desființat, în cele din urmă, domnia lui „Gangnam Style”, care timp de cinci ani a fost cel mai vizionat videoclip. Ceea ce e de menționat e că artiștii latini ocupă șase poziții din cele zece.

1. Dacă-ți era dor: Despacito

2.Cred că 2017 a fost anul lui Ed Sheeran

3. J Balvin a depășit și el miliardul de vizualizări

4. Nici eu n-am auzit de el, dar, aparent, Maluma e destul de popular

5. Bruno Mars și dansul lui memorabil

6. Da, un an plin de muzică latino

7. Și, ghici ce, încă o melodie latino

8. Era de așteptat ca Swalla să se claseze pe una dintre cele zece poziții din top

9. Dacă-ți era dor de vară, uită-te la asta

10. Ultimul, dar nu cel din urmă, Enrique Iglesias

Acesta-i topul și aceștia-s artiștii. Uită-te la ele și, dacă nu-ți convine clasamentul, poți să-ți faci unul singur. Până la anul în decembrie sunt așteptate alte vedete.

Citește și:
Sursa: The Verge