Google Photos îți stabilizează videoclipurile tremurate

Google Photos îți stabilizează videoclipurile tremurate

Google Photos primește un nou update, care se va dovedi extrem de util pentru utilizatorii care au probleme cu stabilizarea videoclipurilor.

De ceva vreme, aplicația era capabilă să stabilizeze Live Photos tremurate, create cu ajutorul iPhone-urilor. Cel mai nou update, însă, permite utilizarea acestei funcții pentru toate videoclipurile pe care le ai în telefon.

Stabilizarea video este o funcție folosită din ce în ce mai mult în cadrul diverselor aplicații, facilitând crearea unor clipuri care arată destul de bine. Există o asemenea funcție în cadrul YouTube și o poți face și cu diverse aplicații profesionale, dar care u sunt la îndemâna oricui. Astfel, noul update Google Photos este ideal pentru orice utilizator care vrea să își stabilizeze creațiile video.

Pentru a folosi funcția, tot ce trebuie să faci este să deschizi un videoclip în aplicație, în primul rând. Apoi, va trebui să apeși pe iconița cu un creion pentru a intra în modul de editare. De aici, trebuie doar să apeși pe ”stabilize”, iar aplicația își va face treaba destul de repede.

Pe ecran va apărea o bară de progres care îți arată cât de mult a progresat stabilizarea. Videoclipurile sunt procesate local, dar tot ar putea dura ceva până când un clip de mari dimensiuni va fi stabilizat. Un videoclip Full HD cu durata de 19 secunde, filmat cu un Pixel, are nevoie de doar 16 secunde pentru stabilizare, arată engadget.com. După ce procesul de stabilizare a fost încheiat, opțiunea aferentă va fi colorată în albastru, iar de acolo o poți dezactiva și reactiva, pentru a compara rezultatele. De asemenea, va trebui să te aștepți și la tăierea marginilor clipului, ceva ce se întâmplă de obicei în timpul stabilizării.

Citește și: