Google șantajează Amazon pentru acces la YouTube

Google șantajează Amazon pentru acces la YouTube

Google are o problemă majoră cu Amazon, iar internauții sunt cei care au de suferit din această competiție puerilă între doi giganți din tech.

Majoritatea dispozitivelor Fire TV și Echo Show au ajuns pe piață cu acces nativ la YouTube, ca orice alte tablete, smartphone-uri sau playere standalone de pe piață. Pentru că au fost însă produse de Amazon, cei de la Google s-au autosesizat și au tăiat accesul gadgeturilor cu pricina la YouTube. Între timp, situația s-a remediat, doar pentru a se strica din nou. Cei de la Google au dezvăluit de curând printr-un purtător de cuvânt motivul foarte clar pentru care gadgeturile create de Amazon nu au acces la îndrăgitul serviciu de streaming.

Amazon nu oferă la vânzare produse Google, precum Chromecast sau Google Home, nu oferă acces la serviciul Prime Video pentru utilizatorii de Google Cast, iar luna trecută a încetat să mai vândă mai multe produse de ultimă generație de la Nest. Având în vedere această lipsă de reciprocitate, nu mai oferim suport pentru YouTube pe Echo Show și Fire TV. Sperăm să ajungem la o înțelegere pentru a rezolva aceste probleme în curând. În contextul în care în aceeași declarație se menționează circumstanțele în care accesul la YouTube va fi deblocat, întregul comunicat sună foarte tare a șantaj.

În mod previzibil, cei de la Amazon s-au arătat bățoși la rândul lor, în defavoarea utilizatorilor de Fire TV și Echo Show. ”Echo Show și Fire TV afișează acum o versiune standard web a YouTube.com și redirecționează utilizatorii către site-ul actual al YouTube. Google a stabilit un precedent dezamăgitor blocând selectiv accesul clienților la un site deschis. Sperăm să rezolvăm această problemă cu Google cât mai repede cu putință.” În final, problema este una destul de frustrantă pentru ambele companii.

Pe de altă parte, nu este prima oară când Amazon a scos o serie de produse din magazinele sale fără un motiv clar. De exemplu, timp de câțiva ani, nu ai putut cumpărat un Apple TV de pe Amazon pentru că făcea concurență dispozitivelor Fire TV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: