29 nov. 2017 | 07:53

Clipurile de pe YouTube sunt acum redate în WhatsApp

ACTUALITATE
Clipurile de pe YouTube sunt acum redate în WhatsApp

Printr-o nouă actualizare adusă aplicației WhatsApp, popularul program de chat a devenit mai prietenos cu clipurile de pe YouTube.

Numărul utilizatorilor de WhatsApp a depășit deja de câteva luni 1,2 miliarde. Pentru a-și menține însă poziția în piață, dezvoltatorii din spate lucrează deseori la actualizări utile dedicate amatorilor de mesagerie. Unele dintre funcțiile introduse sunt originale, în timp ce altele sunt ”împrumutate” de la alte aplicații populare, precum Viber sau Snapchat.

În categoria opțiunilor pe care le-ai putut deja experimenta în Viber dar acum sunt disponibile în WhatsApp se numără posibilitatea redării de clipuri in-app. Până acum, dacă cineva îți trimitea un clip de pe YouTube, printr-un tap pe el, părăseai WhatsApp și ajungeai în aplicația YouTube sau într-un browser de internet, dacă aplicația omonimă nu-ți era instalată.

De acum înainte, o melodie, vlog sau orice alt tip de clip pe care l-ai primit, poate fi redat fără să ieși din WhatsApp. Practic, poți comenta în timp real ce se vede în respectivul clip cu prietenul care ți l-a trimis. Mecanismul este cât se poate de simplu și nu trebuie să înveți nimic nou pentru a profita de el. Pur și simplu funcționează, cu condiția să-ți fi instalat cea mai recentă versiune de WhatApp pentru iOS. Din păcate, momentan doar posesorii de iPhone se pot bucura de această opțiune, dar nu ar trebui să dureze mai mult de câteva zile sau câteva săptămâni până să poate fi experimentată și pe Android. 

Aceeași actualizare anunțată azi de cei de la WhatsApp permite redarea clipurilor video în fereastră, de genul picture-in-picture. Asta înseamnă că un clip poate fi redat într-o fereastră plutitoare în interior ferestrei de chat, dar, în același timp, poți părăsi respectiva fereastră de dialog pentru a răspunde unui mesaj primit de la altcineva, fără ca videoclipul să se întrerupă. Amatorii mesajelor în format audio au scăpat acum de limita de câteva secunde în care trebuia să ții în permanență butonul de microfon apăsat. Rămâne acum să vedem cât va dura până când toate aceste noutăți vor fi disponibile pa Android.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele