Samsung Galaxy S9: cum îți vei putea debloca telefonul

Samsung Galaxy S9: cum îți vei putea debloca telefonul

Samsung Galaxy S9 mai are doar câteva luni până la lansare, așa că putem deja vorbi și despre funcțiile de deblocare ale noului telefon.

Apple a făcut o mișcare îndrăzneață odată cu lansarea lui iPhone X, care vine cu autentificare facială și renunță la clasicul buton de Home cu Touch ID. Noul Face ID a fost lăudat, cu toate că nu e infailibil. Te poți trezi că altcineva îți deblochează telefonul cu un pic de ingeniozitate.

Și totuși, cei de la Apple par să seteze un trend pe piața telefoanelor mobile și e de așteptat ca producătorii de smartphone-uri cu Android să urmeze pe această cale. Lucrurile încep de sus, așa că marii producători vor fi primii care vor aduce astfel de noutăți.

Conform unui raport venit de la ETNews, din Coreea de Sud, se pare că Samsung Galaxy S9 va avea recunoaștere facială.

Nu e prima dată când auzim despre un asemenea zvon, însă nu știm nici la acest moment dacă noul telefon va avea aceeași capacitate de scanare a feței ca noul iPhone. Informațiile vorbesc și despre faptul că S9 ar putea avea un scanner de iris îmbunătățit, însă nu se specifică ce anume va merge mai bine aici.

Și alte telefoane Samsung au mai avut recunoaștere facială, însă niciunul nu folosește o tehnologie precum TrueDepth de pe iPhone X, astfel că acestea sunt mai predispuse la a fi păcălite. Experiența cu asemenea sisteme pe Galaxy S8 nu a fost cea mai fericită și am preferat să rămân la senzorul de amprentă.

Rămâne de văzut cum se vor materializa aceste zvonuri, dar și celelalte informații despre noul smartphone de top de la Samsung.

Citește și: