Samsung Galaxy S9 și S9+: preț, lansare, specificații și alte noutăți care te interesează

Samsung Galaxy S9 este următorul telefon de top al companiei sud-coreene, iar aici vei găsi toate noutățile legate de viitorul smartphone.

Samsung Galaxy S9 și S9 Plus au fost lansate oficial de companie, în cadrul unui eveniment susținut la MWC 2018, în Barcelona. Am aflat tot ce ne interesează despre telefon, așa că dacă ești interesat să cumperi unul, eMAG are deja în ofertă smartphone-urile.

  • Samsung Galaxy S9 este disponibil AICI în variantă de 64 GB la prețul de 3.899 de lei.
  • Samsung Galaxy S9 Plus poate fi cumpărat de AICI în variantă de 64 GB la prețul de 4.399 de lei.

În momentul în care Apple avut curajul să lanseze un smartphone cu 1000 de dolari în SUA și aproximativ 5300 lei în țara noastră, era previzibil că Samsung va aplica o rețetă similară pentru telefoanele sale de top. Într-o oarecare măsură, a aplicat deja o rețetă similară în cazul Galaxy Note 8, dar prețul Samsung Galaxy S9 se va apropia și mai mult de valorile practicate de Apple.

Prețul Samsung Galaxy S9 cu diagonală standard va fi de 841 de euro. Samsung Galaxy S9+ te va cost 997 de euro. În funcție de dimensiunea care îți este mai confortabilă, ai șanse mari să plătești aceeași sumă pe care ai asociat-o unui iPhone X pentru un Galaxy S9.

Momentan, Samsung Galaxy S9 este în lucru și, cel mai probabil, etapa aceasta a început încă din vremea lansării predecesorului, modelul S8. Lucrurile evoluează încet, dar sigur, iar Galaxy S9 ar urma să se lanseze în prima parte a anului 2018. Sunt șanse ca acesta să fie lansat în aceeași perioadă cu lansarea lui S8, din martie, dar au apărut zvonuri care vorbesc și despre o lansare mai timpurie.

Samsung Galaxy S9 ar putea sosi mai devreme decât de obicei

Câteva zvonuri din piață susțin că Samsung Galaxy S9 ar urma să fie dezvăluit în ianuarie 2018, iar primele smartphone-uri ar trebui să ajungă în mâinile utilizatorilor începând cu luna februarie. Astfel, telefonul ar urma să ajungă pe piață cu două luni mai devreme decât flagship-ul din generația actuală.

Când vine vorba de specificații, suntem siguri că telefonul va avea procesorul Snapdragon 845, sau Exynos 9810, în funcție de piața de desfacere. O înțelegere dintre Qualcomm și Samsung ne indică faptul că sud-coreenii au rezervat în întregime primele loturi ale procesoarelor Snapdragon. Asta ne arată că alte flagship-uri cu Snapdragon 845, programate pentru lansare în aceeași perioadă a anului vor trebui devansate, deoarece nu vor fi procesoare și pentru acestea.

S9 ar putea face filmări impresionante

Conform altor informații, Samsung lucrează la un senzor de cameră de ultimă generație, care să fie capabil de filmări la o mie de cadre pe secundă. Astfel, telefonul ar putea rivaliza cu modelele Xperia XZ1 și Xperia XZ1 Premium, de la Sony.

Noile S9 și S9 Plus ar urma să preia ecranul de tip Infinity Display, pe care îl știm deja de la Galaxy S8 și S8 Plus. Astfel, se pare că deja ar fi fost lansată o comandă de astfel de ecrane cu diagonalele de 5,8 inci și de 6,2 inci, pentru a fi folosite în cadrul noilor smartphone-uri.

Rămâne de văzut dacă anul viitor va aduce și un senzor de amprentă integrat în ecran; compania a făcut progrese destul de mari în ceea ce privește integrarea sistemului, dar există în continuare o problemă. Luminozitatea ecranului în zona senzorului nu este egală cu cea a restului display-ului. Asta n-ar trebui să fie o problemă foarte mare de rezolvat, însă trebuie să așteptăm să vedem progresele.

Android Oreo personalizat pentru Galaxy S9

Având în vedere data de lansare a viitorului telefon, pe care îl vom vedea pe piață în prima parte a lui 2018, acesta va veni dotat cu Android Oreo 8.0. Cel mai probabil, sistemul de operare va fi personalizat cu o nouă versiune de Samsung Experience UI, care ar trebui să fie la versiunea 9.0 la acea vreme. Modelele telefoanelor ar trebui să fie SM-G960 și SM-G965, mergând pe urmele modelelor deja lansate.