iPhone X versus Galaxy Note 8: care este mai rapid pe internet 4G

iPhone X versus Galaxy Note 8: care este mai rapid pe internet 4G

iPhone X este cel mai atrăgător telefon al momentului, dar se pare că are un handicap tehnologic semnificativ în fața vârfului de gamă de la Samsung, Galaxy Note 8.

Inginerii Apple au făcut o treabă foarte bună cu iPhone X. Telefonul este unul atrăgător, puterea de procesare este exemplară, iar abilitățile sale de captură au impresionat chiar și cei mai pretențioși creatori de review-uri. Din multe puncte de vedere, putem clasifica iPhone X ca fiind un telefon de top. Are însă o problemă de viteză, chiar dacă 99% dintre posesorii nu o vor sesiza și nici nu o vor putea testa vreodată.

Încă din luna iunie a acestui an au apărut online zvonuri legate de modemurile de comunicații 4G pe care Apple le va folosi în viitoarele sale smartphone-uri. Speculațiile s-au dovedit a fi adevărate și, deși standardul 4G+ LTE este capabil de viteze de până la 1Gbps, acea cifră este departe de ceea ce poate realiza un iPhone X, iPhone 8 sau iPhone 8 Plus. Nu de alta, dar folosesc aceleași componente de conectică.

La această oră, Galaxy Note 8 este printre singurele smartphone-uri de pe piață dotate cu un modem capabil să profite de cele mai rapide rețele de telefonie din lume. Cei de la booredatwork.com au creat un clip dedicat (disponibil pe YouTube).

Într-un test de viteză 4G LTE în care au fost comparate iPhone X versus Galaxy Note 8, a ieșit învingător smartphone-ul creat de Samsung. Respectivul aparat s-a apropiat destul de mult de viteza maximă a acestei conexiuni de 1Gbps, deși respectiva valoare nu poate fi atinsă în lumea reală din cauza distanței față de turnul de telefonie mobilă, a interferențelor din zonă și a numărului de persoane conectate simultan. În același test, iPhone X s-a rezumat la valoare de 600Mbps.

În mod real, aceste valori sunt absolut irelevante, deoarece prea puține rețele oferă respectiva viteză pe o conexiune de date și nu prea ai ce să faci pe telefon în așa fel încât să profiți de 600Mbps, cu atât mai puțin de 1Gbps. Chiar și așa, rezultatele testului sunt un pic frustrante pentru fanii Apple.