5 meme bune cu Firea și târgul de Crăciun (anulat) din Piața Victoriei

5 meme bune cu Firea și târgul de Crăciun (anulat) din Piața Victoriei

Pe 2 decembrie au fost proteste în Piața Victoriei față de ridicarea unui târg de Crăciun. Până la urmă, decizia Primăriei a fost să anuleze planul. Subiectul a fost cât se poate de serios, dar acum, după ce lucrurile s-au liniștit, te poți amuza cu unele dintre glumele făcute pe seama deciziei Gabrielei Firea de-a încerca să deturneze locul protestelor cu un târg. 

Piața Victoriei a fost locul unor proteste de stradă destul de mari la începutul anului. Lucrul acesta continuă și în toamna aceasta, iar piața a devenit spațiu de manifestare a nemulțumirilor pentru câteva zeci de mii de români în ultimele săptămâni. Într-o încercare de-a ține lumea acasă, Gabriela Firea, primarul municipiului București, a acceptat un târg de Crăciun acolo. Locul e însă izolat: nu e trecere de pietoni, e nesigur din cauza traficului (una dintre cele mai aglomerate intersecții din oraș) și n-a fost folosit pentru așa ceva până acum.

Dimineața de 2 decembrie a început cu proteste din partea câtorva zeci de cetățeni care au vrut să oprească operațiunea de ridicare a târgului. Până la prânz au fost îmbrânceli cu jandarmii și trei oameni au fost amendați în urma unui conflict în care au fost implicați un bărbat în vârstă și un protestatar. Cătălin Tolontan a detaliat disputa dintre cei doi, soldată cu o amendă de 1.000 de lei pentru cel care l-a lovit pe pensionar.

Totul a pornit de la insistența cu care Sandi Matei îl întreba pe bărbatul celălalt de ce ignoră protestul. S-a lăsat cu injurii, iar bătrânul i-a dat cu ghiozdanul peste telefon. Matei l-a lovit cu pumnul și cam ăsta a fost conflictul. La două-trei ore după acest incident, timp în care alți protestatari au demontat schelele montate de muncitori pentru târg, Gabriela Firea a venit cu un comunicat oficial și a spus că târgul e anulat. N-a uitat să menționeze că asta înseamnă anarhie și că societatea scapă de sub control.

După protestele din weekend din Piața Victoriei au apărut online și câteva meme pe acest subiect. Am ales cinci dintre ele, le vezi mai jos.

  • Mielul Sfânt via Utopia, pentru că niciodată nu e prea târziu să folosești Seinfeld în meme

Între timp, dacă regreți târgul de Crăciun din Piața Victoriei, încă este deschis cel din Piața Constituției. De fapt, București, foarte probabil, va reuși performanța să aibă trei târguri anul acesta. Rămâne de văzut unde decide Primăria (sau Gabriela Firea) să-l pună pe ultimul, dacă în fața Guvernului nu se mai poate.

Citește și: