Waze îi dă Gabrielei Firea un „șut” în drumul spre Primăria Capitalei

Waze îi dă Gabrielei Firea un

Cei de la Waze au transmis recent un comunicat prin care au clarificat o serie de lucruri.

UPDATE: Din câte se pare, Waze nu reprezintă o entitate juridică în Romania, modelul lor de afaceri depinzând întotdeauna de diverse comunități. Astfel, Waze România a reprezentat întotdeauna compania când venea vorba de popularizarea aplicației și de demararea de parteneriate, indiferent de natura instituțiilor cu care se purtau discuțiile.

În urmă cu câteva zile, Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, făcea un anunț extrem de interesant: din câte se pare, își dorește ca instituția să ia parte la programul Waze Connected Citizens și să facă un nou soft dedicat pentru prelucrarea datelor Waze. Singura problemă? Un parteneriat între Waze și Primăria Capitalei există deja, fapt susținut chiar de către comunitatea Waze România prin intermediul unui comunicat oficial.

”Menționăm că echipa noastră are deja o înțelegere cu Primăria Capitalei de a semna parteneriatul cu Waze, această informație fiind publică și prezentată pe larg în mai multe materiale apărute atât la televiziunile de știri cât și în mediul online.

Considerăm că afirmațiile doamnei Gabriela Firea au rolul de a induce opinia publică în eroare și de a se arunca o umbră de neîncredere asupra parteneriatului pe care noi l-am semnat cu reprezentanții Primăriei Capitalei.

De asemenea, sancționăm și ne delimităm ferm față de orice încercare de folosire a numelui nostru în scop electoral, așa cum considerăm că s-a întâmplat în cazul de față”, au scris cei de la Waze pe pagina lor oficială.

După cum era de așteptat, politicianul a avut un răspuns și în această situație. ”Waze este un proiect care aparține Google, iar comunitatea Waze din Romania este un grup independent de Waze”, a declarat doamna Firea. Mai pe scurt, comunitatea Waze România nu ar avea dreptul să vorbească în numele serviciului.

Însă, Paul Dorneanu, coordonatorul comunității Waze din Romania, a declarat pentru cei de la HotNews că este autorizat de către compania Waze Google să poarte discuții cu instituțiile statului. „Doamna Firea insistă că există două programe diferite, noi ne-am referit întotdeauna la parteneriatul între Waze Google și Primăria Capitalei, și nu la un parteneriat cu comunitatea […] Actul în sine este semnat intre primărie și compania Google, cea care deține în mod legal compania Waze”, a specificat domnul Dorneanu. În acest caz afirmația conform căreia numele Waze ar fi fost folosit în scop electoral nu pare una deplasată.

Citește și:
Etichete: