Nokia 9 ajunge online și îți aduce aminte de Galaxy S8

Nokia 9 ajunge online și îți aduce aminte de Galaxy S8

Nokia 9 este unul dintre cele mai așteptate smartphone-uri pe acest final de an, chiar dacă nu știm exact când va ajunge pe piață.

Galaxy S8 este unul dintre telefoanele cel mai ușor de identificat dintre cele lansate în acest an. Are un design ușor de ținut minte și vine ca o evoluție naturală a terminalelor cu margini curbate lansate de sud coreeni în anii trecuți. Pe de altă parte, acele trăsături de design cu margini inexistente pe laterale și elemente curbate au ajuns între timp să fie adoptate de un număr important de producători de mobile.

Conform unei imagini publicate de GizChina, cei de la HMD Global vor adopta câteva particularități din Galaxy S8 pentru smartphone-ul lor de top. Fără să știm când va ajunge pe piață sau care va fi prețul său de achiziție, Nokia 9 se anunță a fi un gadget competitiv, un pic mai sprinten decât actualul terminal high end al producătorului finlandez, Nokia 8.

Pe lângă panoul curbat pe margini, Nokia 9 va avea un spate de sticlă neagră menit să faciliteze încărcare wireless. Din același motiv, Apple a adoptat sticla pentru spatele de la iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X. Nokia 9 va fi construit în jurul unui procesor Snapdragon 835 cu 8GB RAM și o memorie internă de 128GB. S-ar putea să existe și o variantă cu o cantitate mai mică de memorie RAM și 64GB de spațiu.

În rest, iminentul telefon va avea un scanner de iris ca o măsură suplimentară de securitate. Va fi rezistent la apă și praf datorită certificării IP68 și nu este exclus să aibă pe spate două camere însoțite de lentile Carl Zeiss.

Ca de obicei când vine vorba de zvonuri, merită să percepem aceste informații cu un grad sporit de reticență, până când vor fi confirmate de un oficial al finlandezilor în săptămâni sau lunile următoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: