29 sept. 2017 | 11:33

Prețul Nokia 8 în România: Telefon de vârf mai ieftin decât alternativele

ACTUALITATE
Prețul Nokia 8 în România: Telefon de vârf mai ieftin decât alternativele

Subiectul multor speculații pe parcursul ultimelor luni, Nokia 8 a fost dezvăluit de curând de finlandezi. Abia acum aflăm ce preț are Nokia 8 în România.

Nokia 8 a fost anunțat în luna august a acestui an, dar abia acum intră în oferta magazinelor de la noi. Și prețul Nokia 8 în România nu-i deloc rău. Din noua generație de gadgeturi Nokia, acesta este cel mai atractiv, dacă erai în căutarea unei alternative finlandeze pentru Galaxy S8, HTC U11, LG V30 sau iPhone 8. Nu de alta, dar Nokia 8 este construit în jurului aceluiași SoC Snapdragon 835 întâlnit în majoritatea telefoanelor de top cu Android anunțate în ultimele luni.

Înainte să discutăm însă de prețuri, e important de reținut care este configurația „jucăriei”. Pe lângă cei 4GB RAM în varianta cu 64GB de memorie internă sau 6GB RAM în cazul modelului cu 128GB de spațiu, are avantajul că este dual SIM.

Nokia 8 e rezistent la apă și praf și are un ecran cu o diagonală de 5,3 inci protejat cu Corning Gorilla Glass 5. Rezoluția sa nativă este de 1.440 x 2.560 pixeli, în timp ce panoul folosit este un IPS LCD. Partea de captură foto – video este asigurată de două camere principale de 13 megapixeli cu f/2 și sistem de lentile branduite Carl Zeiss.

Dacă ești curios ce preț are Nokia 8 în România, îl poți achiziționa de la eMAG cu circa 2.600 de lei. La Quickmobile este un pic mai scump, iar ambele magazine listează telefonul cu 64GB spațiu de stocare. Prețul Nokia 8 în România la Orange este de aproximativ 2.530 de lei. Am convertit prețul Nokia 8 în lei, ca să fie mai ușor de comparat. În cazul Orange însă vorbim, totuși, de un aparat blocat în rețea, dacă îl preferi mai ieftin la abonament. La prețul de 2.600 de lei, mai este disponibil la alte câteva magazine din România. În Marea Britanie este listat la puțin peste 2.600 de lei, astfel că la Telekom și Vodafone, dar și alții, îl poți aștepta la sub 2.700 de lei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele