Cât câștigă Samsung de pe urma fiecărui iPhone X produs de Apple

Cât câștigă Samsung de pe urma fiecărui iPhone X produs de Apple

iPhone X le-ar putea aduce venituri uriașe celor de la Apple, dar și Samsung va încasa bani buni de pe urma noilor telefoane.

Apple și Samsung sunt unii dintre cei mai mari rivali în domeniul tehnologiei, însă adevărul este că cele două companii colaborează destul de mult pentru diverse elemente ale smartphone-urilor pe care aceștia le lansează.

Știm deja că Samsung Display furnizează ecranele OLED pentru noul iPhone X, aceștia fiind singurii care pot crea display-uri de înaltă calitate, necesare celor de la Apple. Un astfel de ecran costă mai mult decât un sfert din costul total al pieselor necesare pentru un iPhone de ultimă generație, totalul fiind de 412,75 de dolari.

Un ecran pentru iPhone X costă 110 dolari, iar dacă nu pare mult, trebuie să punem această valoare în context. Pentru a afla cât de mult ar urma să câștige Samsung de pe urma noilor ecrane pentru telefoanele Apple, trebuie să înmulțim numărul de mai devreme cu 130 de milioane.

Acesta este numărul preconizat de unități pe care Apple le-ar putea vinde între noiembrie 2017 și vara lui 2019, când iPhone X ar urma să fie scos din producție. Așadar, compania ar urma să câștige aproximativ 14,3 miliarde de dolari de pe urma rivalului.

Valoarea de acum s-ar putea schimba între timp, având în vedere că Apple are de gând să-și micșoreze dependența față de divizia Samsung Display, care produce panourile OLED de calitate, necesare lui iPhone X. Rămâne de văzut către cine se vor orienta americanii, deoarece niciun producător nu poate oferi ecranele necesare pentru noul telefon, nici din punct de vedere al calității, dar nici din punct de vedere al numărului de unități necesare celor de la Apple.

Etichete: