Telefoanele Nokia vor primi upgrade la Android Oreo și nu numai

Telefoanele Nokia vor primi upgrade la Android Oreo și nu numai

Telefoanele Nokia apărute anul acesta pe piață vin cu Android 7.1.1, iar producătorul are planuri mari pentru upgrade-ul acestora.

Noile telefoane Nokia nu au dezamăgit la capitolul sistem de operare, deoarece fiecare dintre modelele actuale a venit direct cu Android Nougat, versiunea 7.1.1. Trendul actual se va păstra și pentru noile apariții, dar asta nu e singura veste bună când vine vorba de noile smartphone-uri Nokia.

Conform unui oficial al HMD Global, Nokia 3, 5 și 6 vor beneficia de upgrade la sistemul de operare Android Oreo până la finele acestui an. De asemenea, și update-ul la Android 8 pentru Nokia 8 urmează să vină cât de curând, acesta fiind testat la momentul actual. Sunt șanse ca sistemul de operare să fie disponibil spre finele lunii octombrie, iar până atunci telefonul ar trebui să se lanseze și pe mai multe piețe.

Android Oreo nu este, însă, singura veste bună pentru telefoanele Nokia. Acestea vor primi și un alt update, care va aduce posesorilor de astfel de smartphone-uri versiunea Android P, sau 9, pe dispozitive. Astfel, undeva în luna noiembrie a anului viitor, ne putem aștepta ca actualele telefoane Nokia să beneficieze de ce e mai bun în materie de Android.

Decizia Nokia de a aduce un asemenea upgrade telefoanelor este mai mult decât binevenită și ar putea asigura o popularitate sporită celor de la HMD Global. Majoritatea producătorilor de telefoane oferă, de cele mai multe ori, un singur ciclu de upgrade pentru telefoane, în vreme ce Nokia are deja planificate două asemenea cicluri. Rămâne de văzut dacă Nokia 2 va fi suficient de puternic încât să ruleze viitorul Android P, însă nu ar trebui să ne mire foarte tare dacă telefonul este capabil de asta, mai ales că Nokia oferă o experiență de Android pur.