Mexic vrea transportul viitorului: Ce orașe ar conecta Hyperloop One

Mexic vrea transportul viitorului: Ce orașe ar conecta Hyperloop One

Mexic lucrează cu Hyperloop One la o linie care să lege Mexico City de Guadalajara, iar călătoria nu ar dura mai mult de 45 de minute.

Sistemul de transport futurist ar lega cele două economii urbane și ar tăia cu mult timpul de călătorie de șase ore. Proiectul a fost denumit  Mexloop și e o colaborare între studioul mexican FR-EE și firmele de inginerie Arup și Sener. Mexloop va avea stații construite lângă aeroporturi și huburi de transport feroviar de marfă, dar și stații de metrou și de cale ferată. Mexloop va trece prin Querétaro și León pentru a maximiza infrastructura de transport existentă.

Hyperloop One a primit recent finanțare în valoare de 85 de milioane de dolari pentru a-și aduce la îndeplinire planurile, inclusiv Mexloop. Cu toate acestea, ea este doar una dintre multele companii care lucrează în momentul de față la dezvoltarea acestor poduri futuriste care au fost aduse în atenția lumii de către Elon Musk în urmă cu câțiva ani.

Hyperloop Transportation Technologies (HTT) este în discuții pentru a aduce sistemul de transport futurist în India.  Deși hyperloop va revoluționa trasporturile și va reduce cu mult timpul de călătorie, a trebuit să se țină cont și de riscul de cutremere, expansiunea sau contracție termică. Pentru a rezolva problema, Hyperloop ar fi construit pe stâlpi, cu două amortizoare laterale reglabile. Acest lucru i-ar permite să absoarbă forța mișcării și să nu fie spulberată de ea.

Poziția neutră a acestor amortizoare ar putea fi ajustată pentru a face față poziției schimbătoare a terenului, iar stațiile finale vor fi dotate cu tuburi telescopice pentru a face față schimbărilor de lungime ale întregului tub. Playtech a scris și despre primele zece trasee hyperloop construite în jurul lumii, patru dintre acestea aflându-se în Statele Unite, cu rute Chicago-Columbus-Pittsburg, Cheyenne-Denver-Pueblo și Miami-Orlando.

În India vor fi construite două linii care vor lega Bengaluru de Chennai și Mumbai de Chennai. În Marea Britanie vor exista tot două linii hyperloop, între  Edinburgh și London și Glasgow-Liverpool . A noua linie Hyperloop One va fi construită în Mexic, pe traseul Mexico City-Guadalajara, iar ultima se va găsi în Canada, între Toronto-Montreal.

Citește și:
Sursa: Futurism