Hyperloop One a fost testat cu succes la o viteză record

Hyperloop One a fost testat cu succes la o viteză record

Proiectul Hyperloop One continuă să se dezvolte, iar echipa din spatele acestuia a dat publicității noi detalii despre un test efectuat cu succes.

Am scris nu demult că Hyperloop One a efectuat un prim test cu succes, însă viteza la care a fost desfășurat acela nu era foarte impresionantă, trenul ajungând la doar 112 kilometri pe oră. Într-adevăr, deja merge mult mai repede decât trenurile noastre, dar noul test ne arată că sistemul poate mult mai mult.

În data de 29 iulie, un nou test al prototipului a fost desfășurat în tunelul de 500 de metri, din Nevada. De această dată, trenul a ajuns la viteza de 308 kilometri pe oră. Compania spune că testul a fost efectuat la cea mai mare viteză de până acum, aceasta fiind însă doar un sfert din viteza pe care ar urma să o atingă trenurile.

Tunelul a fost depresurizat, aerul din interior fiind la fel de rarefiat ca la altitudinea de 60 de kilometri, iar trenul, denumit XP-1, s-a deplasat folosind levitația magnetică. Într-un comunicat, directorul Shervin Pishevar a afirmat că ”atunci când auzi sunetul Hyperloop, auzi sunetul viitorului”, relatează theverge.com.

Cu toate că succesul de început al companiei poate fi observat în astfel de teste, compania are o mulțime de lucruri de rezolvat. Tehnologia extrem de scumpă și se desfășoară pe suprafețe mari, chiar dacă în subteran, astfel că proiectele de anvergură din Statele Unite vor trebui gândite foarte bine, mai ales prin prisma tuturor aprobărilor de care este nevoie. Trebuie să ținem cont că vorbim de un concept nou, care va trebui reglmentat.

Lucrurile par să meargă în direcția bună: Elon Musk a declarat recent că a primit o ”aprobare verbală” de la administrația Trump pentru a construi un astfel de tunel între New York și Washington.

Citește și: