Hyperloop One a dezvăluit primele zece trasee care vor fi construite în lume

Hyperloop One a dezvăluit primele zece trasee care vor fi construite în lume

Proiectul Hyperloop One avansează cu pași repezi, iar acum știm care vor fi primele zece rute construite în jurul lumii.

Compania care vrea să trimită prin tuneluri vidate trenuri la viteze supersonice a anunțat ieri primele zece trasee care vor fi construite. Patru dintre ele se află în SUA, iar celelalte șase sunt în Marea Britanie, în Canada, în Mexic și în India.

În SUA vor fi construite rutele: Chicago-Columbus-Pittsburgh, pe o lungime de 785 de kilometri, deservind 3 centre urbane cu o populație totală de 13,8 milioane de oameni; Dallas-Laredo-Houston, cu 1.030 de kilometri, deservind cinci centre urbane cu 18,7 milioane de locuitori; Cheyenne-Denver-Pueblo va avea 580 de kilometri lungime și va deservi 4,8 milioane de locuitori din 10 centre urbane, iar Miami-Orlando va avea o lungime de 414 kilometri și va deservi două centre urbane cu 8,5 milioane de locuitori.

hyperloop one traseee

În India vor fi construite două linii de Hyperloop One, una dintre ele conectând Bengaluru și Chennai, pe o lungime de 334 de kilometri, deservind astfel 8,5 milioane de locuitori în două centre urbane. Pe de altă parte, linia Mumbai-Chennai ar putea fi cea mai impresionantă: aceasta are o lungime de 1102 kilometri și deservește zece centre urbane, adică 43,1 milioane de locuitori.

Alte două linii vor fi construite în Marea Britanie: Edinburgh-London va avea 666 de kilometri și va deservi 19,1 milioane de locuitori din patru centre urbane, în vreme ce Glasgow-Liverpool va avea 545 de kilometri lungime și va deservi 9,7 milioane de locuitori.

A noua linie Hyperloop One va fi construită în Mexic, iar pe traseul Mexico City-Guadalajara, vor fi deserviți 33,5 milioane de locuitori din patru centre urbane. Nu în ultimul rând, Canada va beneficia de o astfel de linie de mare viteză, pe o lungime de 640 de kilometri, traseul fiind Toronto-Montreal. Trei centre urbane cu 13,3 milioane de locuitori vor fi deservite de traseu.

Citește și:
Etichete: