Hackerii care au furat Game of Thrones cer bani ca să se oprească

Hackerii care au furat Game of Thrones cer bani ca să se oprească

HBO reușește să aibă cel mai popular serial al momentului și noul sezon a venit cu o mulțime de probleme pe care le are cu hackerii. După ce au furat circa 1,5TB de date, acum cer bani ca să nu mai publice conținutul.

După ce a fost difuzat primul episod din noul sezon Game of Thrones, au început să apară informații cu privire la o breșă de securitate. În urma atacului, hackerii au reușit să obțină o cantitate mare de date printre care scenarii, episoade nedifuzate și documente confidențiale.

Au distribuit o parte din conținut online, cum s-a întâmplat și vinerea trecută, când episodul care avea să fie difuzat duminică, a fost deja online cu câteva zile mai devreme. Acum, au fost publicate scenariile primelor patru episoade din actualul sezon, dar și unul pentru episodul care va fi difuzat abia duminică. Mai sunt documente interne, foi de contabilitate, strategie de marketing, dar și contracte ale angajaților.

Ca să și câștige bani cu toate aceste date, hackerii cer recompensă, dar suma nu a fost comunicată. „HBO cheltuie 12 milioane de dolari pe cercetare de piață și cinci milioane pentru publicitatea Game of Thrones. Așa că gândiți-vă la noi ca la un alt buget pentru publicitate“, au transmis hackerii. Ar vrea salariu pe șase luni în Bitcoin, ceea ce ar fi aproximativ șase milioane de dolari.

Au amenințat, cumva previzibil, că repercusiunile pot fi și mai mari, ba chiar cel mai groaznic coșmar pentru HBO. Deocamdată, compania derulează o investigație proprie și susține că sistemul de mail nu a fost compromis în totalitate. Datele publicate acum arată episoade din show-uri ca Room 104 și Insecure, dar și un show nou la care lucrează HBO și Curb Your Enthusiasm.

Citește și: