HBO, spart de hackeri: scenariul Game of Thrones a ajuns online

HBO, spart de hackeri: scenariul Game of Thrones a ajuns online

Nu este prima oară când HBO are o problemă cu hackerii, dar te-ai fi așteptat ca scenariile pentru episoadele din Game of Thrones să fie mai bine protejate.

,,HBO a experimentat recent un eveniment cibernetic, ce a rezultat în compromiterea de informații proprietare.” Un purtător de cuvânt al HBO a confirmat interacțiunea nedorită cu un grup de hackeri la scurt timp după ce au ajuns online informații despre eveniment.

Se întâmplă destul de des ca grupuri de hackeri să se laude cu performanțe ce nu ajung să fie niciodată confirmate, dar se pare că nu există nici un dubiu în privința evenimentelor desfășurate în urmă cu câteva zile.

,,Nu am absolut nici un dubiu că vom trece cu succes peste această experiență.” CEO-ul HBO, Richard Plepler a făcut o declarație la scurt timp dup ce mai multe publicații importante au primit un ,,comunicat” din partea hackerilor ce au furat nu mai puțin de 1,5TB de date de pe serverele companiei americane.

,,Protecția datelor este o prioritate de top la HBO și luăm foarte în serios responsabilitatea de a proteja datele pe care le avem.” Aceasta a fost declarația oficială înaintată către Entertainment Weekly, după ce publicația a detaliat mai multe particularități ale atacului suferit de HBO. Aparent, printre cei 1,5TB de date s-au strecurat episoade nelansate de Ballers și Room 104. În plus, au fost de asemenea furate unul sau mai multe scenarii pentru episoade din Game of Thrones care nu au fost încă difuzate la televizor.

Hackerii au promis că vor publica online tot ce au furat de la HBO în valuri. Momentan, nu există nici un dovadă că răufăcătorii au încercat să obțină o recompensă de la gigantul media în schimbul datelor ,,capturate”. În schimb, toți angajații HBO au primit un email prin care li se aduce la cunoștință că problema este analizată de experți din afara companiei. În definitiv, ai grijă pe ce linkuri dai click în următoarea perioadă pentru că s-ar putea să vezi ce se întâmplă în următoarele episoade din Game of Thrones din greșeală.

Citește și: