Cele mai bizare și mai amuzante căutări pe Google

Cele mai bizare și mai amuzante căutări pe Google

Suntem obișnuiți să asociem, conform stereotipurilor, germanii cu berea sau japonezii cu produsele electronice. Totuși, nu acestea sunt produsele pe care ei le caută.

Sunt fascinante căutările pe Google, în fiecare an. De exemplu, anul trecut românii au fost interesați să afle cine e Carla’s Dreams și cine este cucuveaua mov. Până să vedem rezultatele oficiale de la Google, există un top cu cele mai căutate produse pe Google. Firesc, e și România pe hartă.

Cei de la Fixr au pornit de la întrebarea: „Cât costă produsul x în țara y?” Rezultatele nu au un fundament științific, deoarece funcția de autocompletare de la Google are la bază istoria utilizatorului, perioada și locul căutării. Chiar și așa, rezultatele sunt grăitoare. Unele confirmă stereotipuri, în vreme ce altele le dărâmă. În Europa, multe din căutările populare se referă la mâncare.

Oamenii sunt curioși cât costă mâncarea în Spania, croissantele în Franța, berea în Turcia, cafeaua în Croația și pâinea în Serbia. În România, cea mai populară căutare este pentru prețul unei case, în vreme ce vecinii ucraineni, moldoveni și bulgari vor să știe cât trebuie să plătească pentru serviciile unei prostituate. Cea mai populară căutare pentru Rusia este bizar de specifică: „Cât costă să zbori cu un avion MiG?”

Ce caută oamenii pe Google în Asia, America și alte locuri

Care sunt cele mai populare produse căutate pe Google

În Asia lucrurile devin ciudate. Lumea întreabă pe Google cât costă un rinichi în Iran, o cămilă în Turkmenistan sau Arabia Saudită și o vacă în India. În China, cele mai populare căutări rămân la categoria produselor electronice. Pentru thailandezi, o căutare populară rămâne cea legată de prețul serviciilor de prostituție, în timp ce în Myanmar și Mongolia oamenii caută lucruri mai simple – mai exact, costul de a călători. Coreea de Sud este interesată, în principal, de costul rinoplastiilor.

Când vine vorba de Africa, căutările principale sunt legate de animale. Oamenii vor să afle cât costă o cămilă în Egipt, o capră în Kenya, dar mai ales o vacă în Sudan, Etiopia, Somalia, Rwanda, Burundi sau Africa de Sud. În Niger și Zambia, curiozitatea cea mai mare se referă la costul unei căsătorii. Acest lucru este îngrijorător dacă luăm în considerare că ambele țări sunt renumite pentru copiii care sunt forțați să se căsătorească de la vârste mici cu adulți – în special Niger, care are cea mai mare rată a căsătoriilor cu copii din lume.

În America de Nord, căutările sunt mai cuminți. În Statele Unite ale Americii și Alaska, întrebarea principală este cât costă un brevet. Cei din Canada sunt curioși cu privire la costul unui pașaport, în vreme ce mexicanii caută prețul unei liposucții. În America de Sud, cele mai populare căutări sunt legate de costul unei prostituate, deoarece întrebarea predomină în Brazilia, Columbia și Uruguay. În Peru și Paraguay, oamenii vor să știe care este costul de a trăi. La polul opus se află Guyana, unde prevalează căutările cu privire la prețul înmormântărilor.

În Australia, lumea se întreabă care este costul fertilizării in vitro, în timp ce în Antarctica o întrebare mai apăsătoare este cea a prețului pământului. Ei bine, toate acestea sunt parte din internet și așa suntem ca oameni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Fixr