Cum folosesc femeile bârfa ca să cucerească bărbați

Cum folosesc femeile bârfa ca să cucerească bărbați

Deși bârfa este specifică atât bărbaților, cât și femeilor, acestea din urmă sunt mai predispuse să o folosească drept tactică de eliminare a potențialelor pretendente la atenția bărbatului dorit.

Conform lui Adam Davis de la Universitatea Ottawa din Canada, bârfa este o practică socială ce a evoluat și a luat diverse forme de-a lungul timpului. A ajuns să devină o tactică de competiție sexuală esențială relațiilor interpersonale. E metoda perfectă pentru oameni să afle mai multe despre rivalii lor și să le pună reputația la îndoială. Femeile preferă să bârfească felul în care alte femei arată, pe când bărbații sunt atrași de subiectele atletismului și bogăției adversarilor, conform Science Daily.

În studiul lui Davis, au fost analizați 290 studenți canadieni cu vârste cuprinse între 17 și 30 de ani. Studenții au completat trei chestionare. Unul a măsurat cât de competitivi erau participanții față de membrii de același sex, mai ales în privința atragerii atenției posibililor parteneri. Celălalte două chestionare au măsurat tendința și probabilitatea ca participanții să îi bârfească pe alții, valoarea socială a bârfe și dacă este în regulă bârfirea celorlalți pe la spate.

Studiul a confirmat că persoanele competitive cu alți membri de același sex aveau o dorință și ușurință mai mare de a bârfi decât ceilalți. Tendința femeilor de a bârfi a fost mai mare decât a bărbaților. De asemenea, ele au perceput această activitate ca fiind plăcută și valoroasă. La polul opus, bărbații au preferat să discute despre realizările celorlalți.

Davis consideră că studiul subliniază cu succes strategiile diferite de a găsi parteneri ale femeilor și bărbaților. „Concluziile demonstrează că bârfa este legată intim de competița pentru parteneri și nu produsul unic al stereotipurilor genului feminin care ar putea fi considerate peiorative”, a spus Davis. „Este mai degrabă o abilitate socială bine evoluată esențială relațiilor interpersonale decât un defect de caracter.

Citește și:
Etichete: