În sfârșit, Google se revanșează pentru problemele cu Google Pixel 2

În sfârșit, Google se revanșează pentru problemele cu Google Pixel 2

Google Pixel 2 putea fi telefonul perfect, dacă nu avea atât de multe probleme, iar Google nu ar fi amânat atât de mult să ofere soluții la ele.

Gigantul din Mountain View a lansat luna aceasta două smartphone-uri de top în conformitate cu speculațiile din ultimele luni. Este vorba de Google Pixel 2 și Pixel 2 XL. În mod previzibil, telefoanele au fost îndrăgite de presă și, în mare parte, au beneficiat de review-uri pozitive. Unii au avut o problemă cu fixația celor de la Google de a afișa culori naturale pe un panou AMOLED. Acea decizie de marketing s-a întors împotriva loc, având în vedere că în 2017 toate telefoane de top au culori umflate artificial pentru a-ți fura privirea, chiar dacă nu au nici o legătură cu realitatea.

În orice caz, problema coloritului a fost una infimă și se poate remedia foarte simplu printr-o actualizare de firmware, având în vedere că ecranul este capabil de astfel de culori sclipitoare. La doar câteva săptămâni de la lansare, au început să se plângă pe forumurile oficiale mai mulți utilizatori de Pixel 2 XL din cauza fenomenului de burn-in. Acesta se manifestă prin întipărirea permanentă în ecran a unor elemente de interfață. Alții s-au plâns de niște clinchete ciudate din difuzor.

Oficialii Google au anunțat că vor încerca să trateze toate problemele cu Pixel 2 și Pixel 2 XL, fie prin actualizări de software, fie prin intervenții hardware. Înainte de orice altceva, vor mări însă în mod oficial garanția terminalelor de la un an (valoarea obligatorie), până la doi ani. În privința prevenirii fenomenului de burn-in, se pare că un update va micșora un pic luminozitatea maximă a ecranului și permite ascunderea butoanelor de navigare din partea de jos.

Nu de alta, dar acele butoane care dispar rareori de pe ecran au ajuns să rămână sub formă de umbre pe panou la unii posesori de Pixel 2. Clinchetul din boxe va fi, de asemenea, soluționat, dar până atunci, ca o soluție temporară, dezactivarea conectivității NFC pare să remedieze situația neplăcută.

Citește și: