Posesorii de Google Pixel 2 XL suferă de un fenomen ciudat

Posesorii de Google Pixel 2 XL suferă de un fenomen ciudat

Google Pixel 2 și Google Pixel 2 XL au fost lansate cu surle și trâmbițe în urmă cu câteva săptămâni, dar se pare că terminalele sunt departe de a fi perfecte.

În funcție de anii petrecuți în fața un computer, s-ar putea să îți aduci aminte de o perioadă în care screensaver-erele aveau un rol foarte important. Acum sunt doar de divertisment, dar dacă aveai un monitor CRT cu tub și nu foloseai un screensaver, riscai să rămâi cu o imagine întipărită permanent pe ecran. Fenomenul respectiv era intitulat burnin și era foarte evident mai ales în cazul barelor de Start sau a meniurilor din programe foarte utilizate precum Word sau Excel. Primii utilizatori de plasme s-au ”bucurat” de același efect traumatizant, riscând să vadă pentru totdeauna sigla postului de televiziune preferat în colțul ecranului.

Aceeași problemă frustrantă de burn-in este acum observată pe un număr important de mobile. Din păcate, deși fenomenul a fost sesizat mai ales pe terminale foarte ieftine, l-au întâlnit de curând și tinerii proprietari de Google Pixel 2 XL. Din câte se pare, fenomenul este destul de răspândit și mai mulți membrii ai presei care au primit dispozitive la test au confirmat că problema este una reală și sunt necesare doar câteva zile de utilizare pentru a ieși la iveală.

Cei mai mulți posesori de Pixel 2 XL au văzut respectiva simptomă ca fiind generată de butoanele virtuale de navigare prin aplicații. Acelea rămâneau întipărite în ecran ca un fel de umbre, indiferent care era conținutul din prim plan.

Partea bună este că cei de la Google au conștientizat deja apariția fenomenului și, într-o declarație către The Verge au confirmat că au inițiat o investigație pentru a-și da seama ce s-a întâmplat.

 

Citește și: