Google vrea să „repare“ ecranul de la Pixel 2 printr-un update

Google vrea să „repare“ ecranul de la Pixel 2 printr-un update

Ecranul de la Pixel 2 este mai ciudat decât celelalte folosite în terminalele de top recente, datorită afișării de culori naturale, iar utilizatorii nu le mai suportă.

Google a făcut un experiment cu Pixel 2 XL. Într-o perioadă în care cei mai mulți dintre noi s-au obișnuit să vadă culori ultra saturate și contraste absurde pe mobile, gigantul din Mountain View s-a dus în extrema cealaltă. Pentru telefonul său de vârf din 2017 a optat pentru utilizarea unui panou P-OLED căruia i-a ponderat semnificativ saturația de culoare. Rezultatul este un smartphone care afișează culori naturale, mult mai apropiate de cele pe care le întâlnești în lumea reală. Astfel, dacă faci o poză cu Pixel 2, este mult mai probabil ca acea fotografie să afișeze cadrul real, decât unul în care culorile ies din ecran la cât sunt de țipătoare.

Problema este că review-urile din ultimele zile le-au arătat celor de la Google că au luat o decizie neinspirată. Utilizatorii moderni de mobile nu mai suportă culori adevărate, iar gigantul din Mountain View trebuie să se conformeze. Astfel, pentru a-și menține relevanța într-o piață dominată de ecrane care îți fură ochii, se pare că vom avea parte de o actualizare de software ce va debloca adevăratul potențial al panoului P-OLED utilizat. În același timp, va rămâne la latitudinea utilizatorilor dacă își doresc sau nu să profite de acel detaliu, deoarece update-ul se va reflecta într-o opțiune în setări.

”Știm că unii utilizatori preferă colori mai vii, așa că am adăugat o opțiune să le înviorezi printr-o creștere de 10% a saturației. Vom continua să fim foarte atenți la feedback-ul utilizatorilor vizavi de Pixel și vom cocheta cu lansarea altor opțiuni de culoare pentru display prin actualizări dacă vor face produsul mai bun.” Un oficial Google a declarat pentru 9to5Google că vor face tot ce le stă în putință pentru a avea utilizatori fericiți, chiar dacă astfel de detalii le vor compromite viziunea pe care au avut-o pentru aparat.

Citește și: