Pixel 2 XL vs iPhone 8 Plus: cine câștigă războiul ”giganților”

Pe lângă iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X, foarte mulți au așteptat cu sufletul la gură lansarea noilor smartphone-uri Google Pixel 2. Acum le putem compara.

Deși mulți sunt de părere că Samsung aduce pe piață cele mai bune smartphone-uri cu Android, fanii adevărați ai platformei create de Google preferă dispozitivele Pixel. În trecut, s-au orientat către creații Nexus, dar de când Google a ajuns să se implice direct în producția și promovarea de telefoane cu Android, este dificil să ignori performanța acestor aparate. În plus, ai siguranța că vei primi la timp cele mai noi actualizări ale platformei pentru mobile dezvoltată în Mountain View.

Trecând însă peste beneficiile tehnice și funcționale ale Google Pixel 2 și Google Pixel 2 XL, foarte mulți sunt curioși cum se comportă în lumea reală. În acest scop, echipa din spatele canalului de YouTube PhoneBuff a creat clipul de mai sus. Acesta este un test comparativ de performanță între iPhone 8 Plus și Google Pixel 2 XL. Este important de reținut că nu vorbim neapărat de un test obicetiv bazat pe benchmark-uri, ci de unul care implică lansarea și închiderea de aplicații.

Dintr-un punct de vedere, iPhone 8 Plus și Google Pixel 2 XL nu sunt neapărat comparabile, luând în calcul faptul că folosesc procesoare diferite. SoC-ul utilizat de Pixel 2 XL este un Qualcomm Snapdragon 835 – cel mai popular și performant procesor prezent pe Androide de top. În cazul iPhone 8 Plus, Apple a optat pentru A11 Bionic, cel mai recent și sprinten SoC realizat in-house de către americani.

În ceea ce privește rezultatele testului, răspunsul simplu este că iPhone 8 Plus a ieșit învingător. Parcurgerea primului ciclu de teste a durat un minut și 18,26 secunde pe 8 Plus, în timp ce la Pixel 2 XL au fost necesare șapte secunde în plus. În al doilea ciclu de execuție, Pixel 2 XL a finalizat testul în două minute și zece secunde, iar telefonul Apple a ieșit câștigător cu cinci secunde mai repede.

Alexandru Puiu
07:56 25.10.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video