Cel mai nou gadget Fitbit e un hibrid între un ceas și o brățară de fitness

Cel mai nou gadget Fitbit e un hibrid între un ceas și o brățară de fitness

Fitbit a cumpărat mult în urmă cu aproape un an, iar acum începe sezonul lansărilor. Fără să aibă mare legătură cu filosofia companiilor cumpărate, anunță produsul Ionic. 

Fitbit Ionic e un ceas inteligent sau un dispozitiv de fitness, depinde cum vrei să-l vezi, cert e că este un nou gadget purtabil de la compania care a cumpărat Pebble și Vector Watch. Din nefericire, n-a preluat de la niciuna dintre ele autonomia mare sau eleganța. Deși nu este neapărat urât noul produs, nici nu l-ai remarcat dintre multe altele de pe piață.

Fitbit Ionic debutează cu aplicaţii native practice şi cu sfaturi personalizate, ba chiar este capabil, prin senzorul SpO2, să măsoare nivelul oxigenului din sânge și să poată identifica, pe viitor, diverse afecțiuni care ar avea legătură cu acest parametru. Are un spațiu de stocare de 2,5GB, transmite în timp real cele mai importante notificări către telefon – iOS, Android și Windows 10 Mobile, iar autonomia este de patru zile. Dezamăgitoare, comparativ cu Vector, care livrează până la 30 de zile, dar este și de înțeles, dat fiind că acest gadget are mai multe funcționalități, display color și nu a fost gândit pentru o performanță bună a bateriei.

Pentru 2018, Fitbit mai promite că le va oferi utilizatorilor sesiuni audio de coaching, realizate de antrenori profesionişti, cu rolul de a creşte rezistenţa şi viteza din timpul antrenamentelor fizice. Fie și cu această frază îți dai seama către cine țintește Fitbit: oameni pasionați de fitness, deoarece piața ceasurilor inteligente este cât de cât stabilizată între Apple, Samsung și ceilalți care mai încearcă să facă ceva cu Android Wear.

Ionic are modul GPS integrat, măsoară pulsul cardiac, se conectează automat la căştile wireless Fitbit Flyer, sau orice alt dispozitiv cu sistem Bluetooth, măsoară distanța parcursă și numărul de pași, somnul, dar și nivelul general al condiției fizice. Totodată, compania a anunțat că începe un parteneriat cu Adidas din 2018, când va lansa un Ionic ediţie limitată, alături de programe de antrenament dedicate. Dacă-ți pare cunoscută ideea, atunci probabil că e din vremea în care Nike colabora cu Apple pentru iPod, parteneriat care s-a menținut de-a lungul timpului.

Mai interesant este că Ionic are un sistem propriu de operare, denumit Fitbit OS. De menționat aici că așa s-a remarcat Vector Watch: sistem propriu, care să gestioneze mai bine autonomia. Și sistemul va fi deschis dezvoltatorilor printr-un SDK dedicat și o comunitate online. Produsul are un ecran de sticlă, color și tactil, iar dacă te tentează să-l cumperi, vei beneficia și de-o gamă variată de accesorii. Nimic nou însă aici, pentru că de accesorii nu duc lipsă nici competitorii. Ionic costă 350 de euro.

Citește și:
Sursa: Fitbit